Purkkiin tehty pastasalaatti on täydellinen mukaan otettava lounas. Kasaa kasviksia, papuja, juustoa sekä pastaa kerroksittain purkkiin ja anna niiden maustua rauhassa.
Purkin pohjimmaiseksi laitettavat ainekset imevät itseensä eniten makuja. Tässä ohjeessa pohjimmaisena on mehukkaita kirsikkatomaatteja sekä punasipulia, jotka marinoituvat oliiviöljystä ja balsamiviinietikasta tehdyssä kastikkeessa.
Seuraava kerros koostuu pavuista, kesäkurpitsasta tai jostain muusta mieleisestä kasviksesta. Fetajuusto ja keitetty pasta lisätään purkkiin päällimmäiseksi, jotta ne eivät muhjaannu pitkän säilytyksen aikana.
Lounaan koittaessa purkkia kannattaa ravistaa muutaman kerran voimakkaasti, jotta kastike ja sen maut sekoittuvat. Purkkipastan voi syödä sellaisenaan kylmänä tai halutessaan lämmitettynä.
Katso ohje Soppa365:stä!