Ammattikokin arjen pelastaja on edullinen, nopea ja helppo ruoka pakastevihanneksista – katso herkullinen ohje

Ammattilaiskokki kertoo, että kyseinen keittoresepti hänen arkensa pelastus silloin, kun ruoka pitää saada nopeasti pöytään.

Kasviskeitto tarjoillaan hapankermatuotteen, kuten ranskankerman, smetanan tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

8.2. 16:33

Kun pöytään pitää saada jotain nopeaa ja helppoa terveellisyydestä tinkimättä, pakastevihannekset ovat hyvä apu. Uutuuskirjassa Huonon äidin ja huippukokin keittokirja – Kokkauksia jaetaan resepti, jossa pakastekasvikset muuttuvat hetkessä helpoksi ja herkulliseksi arkikeitoksi.

Kirjan reseptien takana on palkittu keittiömestari Ilkka Lääveri. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen ainoassa kahden Michelin-tähden ravintolassa Chez Dominiquessa, Ravintola Olossa ja Emossa. Lääveri palkittiin vuoden keittiöpäällikkö/-mestarina vuonna 2017.

Ohjeet on tehty Huono Äiti -yhteisön someseuraajien toiveiden pohjalta. Pakastekasvikset keiton raaka-aineena oli yksi toiveista, johon Lääveri tarttui ilolla.

– Pakastevihanneskeitto on ammattikokinkin arjen pelastaja silloin, kun isän pitää äkkiä saada teineille ruokaa nenän eteen, hän kertoo kirjassa.

Pakastekasvisten hyvät puolet

Kirjassa kerrotaan pakastekasvisten hyvistä puolista: ne ovat täydellisiä arjen pelastajia, joita voi pitää aina pakkasessa valmiina. Lisäksi kasvikset on poimittu pakastettaviksi yleensä täydellisen kypsyisinä.

– Niitä ei kannata väheksyä lainkaan arjen hallinnassa, vaan käyttää surutta hyödyksi.

Myös tunnettu kokki Maija Silvennoinen kertoi aiemmin, että pakastevihanneksia voi hyödyntää muun muassa herkullisiin sosekeittoihin.

Lue myös: Eineksiä voi käyttää, kunhan muistaa yhden asian, painottaa tv-kokki Maija Silvennoinen – näitä eineksiä kokkien kaapeista löytyy

Uudessa kirjassa vinkataan lisäksi, että keiton voi maustaa myös tuoreilla yrteillä. Lääveri kertoo varioivansa reseptiä muutoinkin kuin mausteilla.

– Varioin itse tätä ohjetta loputtomiin, välillä lisään papuja, välillä palvikinkkua tai broileria riippuen siitä, mitä kotoa löytyy.

Nopea kasviskeitto pakastekasviksista

  • 600 g pakastekasviksia, esim. wok-vihanneksia

  • 2 sipulia

  • 120 g tomaattipyreetä

  • 800 g kookosmaitoa

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 1 rkl oreganoa

  • 2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa

  • 1 tl tabascoa

  • 200 g turkkilaista jogurttia, creme fraichea tai smetanaa

  • suolaa, pippuria myllystä

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Hienonna sipulit ja kypsennä ne öljyn kanssa kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää tomaattimurska, kookosmaito, mausteet ja noin kaksi teelusikallista suolaa. Keitä viisi minuuttia kasaan.

2. Lisää vihannekset ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

3. Tarjoile turkkilaisen jogurtin, creme fraichen tai smetanan kanssa.

Resepti: Sari Helin ja Ilkka Lääveri: Huonon äidin ja huippukokin keittokirja – Kokkauksia (Readme.fi 2022)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit