Maukkaat munakasmuffinssit sulavat suuhun – Tarun ohje on helppo

Munakasmuffinssit, eli pienet uunimunakkaat sopivat täydellisesti aamiaiselle tai lounaalle.

Pienet munakkaat sopivat aamupalalle, lounaalle tai suolaisiksi tarjottaviksi vaikka kahvipöytään.

23.1. 10:00

Pienet suolaiset herkut voi halutessaan valmistaa jo ennakkoon valmiiksi ja lämmittää syöntihetkeä varten. Tällä reseptillä valmistuu kolme kasviksilla täytettyä ja kolme kinkulla täytettyä munakasmuffinssia.

Valmistukseen voi käyttää omaan makuun sopivaa paistonkestävää ruokaöljyä. Juustoraasteeksi voit valita esimerkiksi mozzarella-, emmental- tai cheddarjuustoraastetta. Mausteiksi sopivat monet erilaiset yrttiyhdistelmät. Kuvan muffinsseissa on käytetty persiljaa ja ruohosipulia.

Reseptiin sopivat monenlaiset kasvikset. Niihin voi erinomaisesti hyödyntää vaikka hieman nahistuneita, mutta kuitenkin käyttökelpoisia hävikkikasviksia. Täytteitä vaihtelemalla saat samalla munakaspohjalla monta erilaista versiota.

Munakasmuffinssit

  • 30 g parsakaalia

  • 30 g punaista paprikaa

  • 60 g palvikinkkusiivuja

  • 1-2 rkl tuoreita yrttejä

  • 4 kananmunaa

  • ½ dl kermaa

  • 1 ½ dl juustoraastetta

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • noin 1 rkl ruokaöljyä

Pilko parsakaali, paprika ja palvikinkkusiivut sopiviksi paloiksi. Hienonna yrtit.

Mittaa kulhoon kananmunat, kerma ja juustoraaste. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita munakasmassa tasaiseksi.

Laita öljy paistinpannulle lämpenemään. Paista parsakaalit ja paprikat muutaman minuutin ajan paistinpannulla. Lisää hieman suolaa myös paistettujen kasvisten joukkoon.

Öljyä muffinssipellin kolot ja lusikoi munakasmassa kuuteen öljyttyyn koloon. Lisää kolmen päälle pilkottu kinkku ja hieman yrttejä. Sekoita hieman lusikalla ja viimeistele yrteillä.

Lisää kolmen muun munakasmassan joukkoon kasvikset. Sekoita hieman lusikalla ja lisää vielä loput yrtit munakasmassan päälle.

Laita muffinssipelti uunipellin päällä uuniin. Paista munakasmuffinsseja 175 asteessa noin 25 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Vinkki! Älä täytä muffinssipellin koloja liikaa, jotta täytteet mahtuvat munakasmassan joukkoon. Jos munakasmassaa on liikaa kuuteen muffinssiin, jaa massa silloin useampaan koloon.

Mittaa kulhoon kananmunat, kerma ja juustoraaste. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita munakasmassa tasaiseksi.

Öljyä muffinssipellin kolot ja lusikoi munakasmassa kuuteen öljyttyyn koloon. Lisää kolmen päälle pilkottu kinkku ja hieman yrttejä.

Sekoita hieman lusikalla ja viimeistele yrteillä. Lisää kolmen muun munakasmassan joukkoon kasvikset. Sekoita hieman lusikalla ja lisää vielä loput yrtit munakasmassan päälle.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit