Näin teet ihanan vaniljavanukkaan

Vaniljavanukas on herkullinen ja nopeasti valmistuva jälkiruoka.

Pelkkä vaniljavanukas on maukas herkku ihan sellaisenaan. Siitä voi kuitenkin tehdä myös helposti näyttävän jälkkärin.

16.1. 13:00

Vaniljavanukkaan voi herkutella sellaisenaan tai siitä voi valmistaa makean kerrosjälkiruoan. Annokset kasataan niin, että marjakerros jää pohjalle. Annokset viimeistellään keksimurskalla.

Annokset voi kasata kuvan tapaan juomalaseihin tai vaikka pieniin lasipurkkeihin. Jos käytät kannellisia lasipurkkeja, ne on helppo pakata ja tarvittaessa myös kuljettaa. Noin kahden desilitran kokoisiin laseihin valmistui tällä reseptillä kolme annosta.

Ohjeessa on käytetty vaniljatahnaa, jota myydään suuremmissa marketeissa. Jos tahnaa ei ole käytettävissä, voit korvata sen myös vaniljatangon sisältä raaputetuilla vaniljansiemenillä.

Kerrosvanukkaat

Marjakerros:

  • 1 dl marjamehua

  • ½ dl hyytelösokeria

  • noin 70 g vadelmia

Vaniljavanukas:

  • 1 dl täysmaitoa

  • noin 1 ½ dl vispi- tai kuohukermaa

  • 1 ½ rkl sokeria

  • 1 ½ rkl perunajauhoja

  • 1 ½ tl vaniljatahnaa

  • 2 kananmunan keltuaista

  • noin 2 rkl kaurakeksimurskaa

  • koristeluun kermavaahtoa ja vadelmia

Valmista ensin marjakerros mittaamalla marjamehu kattilaan ja kuumentamalla se kiehuvaksi.

Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kuumenna seos vielä kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon vadelmat.

Sekoita varovasti ja annostele heti lämpimänä laseihin tai lasipurkkeihin tasaiseksi kerrokseksi. Jos seos jäähtyy ja jähmettyy ennen lusikointia, voit lämmittää sitä kattilassa hieman, jotta saat kerroksen laseihin kauniin tasaisesti.

Nosta annokset kylmään vanukkaan valmistamisen ajaksi.

Valmista vaniljavanukas mittaamalla kaikki vanukkaan ainekset kattilaan. Kuumenna sen verran, että seos sakenee. Älä keitä. Jos seos on liian paksua, voit lisätä tarvittaessa hieman kermaa joukkoon.

Lämmitä siinä tapauksessa seosta vielä hieman, jotta saat kerman sekoitettua hyvin vanukkaan sekaan. Anna vanukkaan jäähtyä hetki ja lusikoi vanukas sen jälkeen marjakerroksen päälle. Nosta annokset kylmään.

Lusikoi keksimurska annosten päälle ennen tarjoilua. Jätä hieman keksimurskaa vielä annosten koristeluun. Voit halutessasi pursottaa kermavaahtoa annosten päälle sekä viimeistellä annokset vadelmilla ja keksimurskalla.

Valmista ensin marjakerros. Annostele se heti lämpimänä laseihin tai lasipurkkeihin tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista vaniljavanukas mittaamalla kaikki vanukkaan ainekset kattilaan. Kuumenna sen verran, että seos sakenee. Älä keitä.

Anna vanukkaan jäähtyä hetki ja lusikoi vanukas sen jälkeen marjakerroksen päälle. Nosta annokset kylmään.

Lusikoi keksimurska annosten päälle ennen tarjoilua. Jätä hieman keksimurskaa vielä annosten koristeluun.

  • Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

  • Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle.

  • Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

  • Taru haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit