Nuudelit ovat kiireisen arjen pelastajia. Ne valmistuvat nopeasti ja vähäisellä tiskillä, eivät maksa maltaita ja maistuvat yleensä myös perheen pienimmille. Nuudelit sopivat loistavasti esimerkiksi erilaisiin keittoihin, salaatteihin, wokkeihin tai ihan vain pääruoan lisukkeeksi.
Lue lisää: Mitä pikanuudelien mukana tuleva valkoinen tahna on?
Keräsimme Ilta-Sanomien reseptipankista parhaat nopeasti valmistuvat nuudelireseptit. Resepteillä valmistuu noin neljä annosta ja kaikkien valmistusaika on 15 minuutista korkeintaan puoleen tuntiin.
Nopea broilerinuudelikeitto
iso salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
sitruunaruohon varsi
0,25 dl rypsiöljyä
2 rkl punaista currytahnaa
8 dl vettä
kanaliemikuutio
1 prk kookosmaitoa
300 g broilerin fileesuikaleita
200 g munanuudeleita
250 g kirsikkatomaatteja
ruukku korianteria
2 limeä
Valmistusohjeet
Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hakkaa sitruunaruohon pinta rikki veitsen selällä.
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää joukkoon sipulit, inkivääri, sitruunaruoho ja currytahna.
Kuullota hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
Paista sillä aikaa broilerisuikaleet pienessä määrässä öljyä. Mausta mustapippurilla ja teelusikallisella suolaa.
Laita nuudelit kastikkeeseen kypsymään.
Leikkaa tomaatit puoliksi, hienonna korianteri ja leikkaa toinen limeistä lohkoiksi.
Kun nuudelit ovat kypsiä, lisää kasariin broilerisuikaleet, tomaatit ja toisen limen mehu. Sekoita.
Tarjoa korianterin ja limelohkojen kera.
Maukas aasialaistyylinen nuudelikeitto lämmittää ihanasti keskellä sydäntalvea.
Thaimaalainen nuudelisalaatti
2 salottisipulia
pala inkivääriä
2 porkkanaa
2 rkl vihreää thaimaalaista currytahnaa
2 rkl öljyä
400 g broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa
suolaa
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl palmu- tai tavallista sokeria
2 dl kanalientä
300 g nuudeleita
nippu tuoretta korianteria
Valmistusohjeet
Hienonna sipulit. Raasta inkivääri ja porkkanat.
Kuumenna öljy ja currytahna pannulla. Kuullota sipulia, inkivääriä ja porkkanaa hetken aikaa.
Lisää jauheliha ja ruskista se kevyesti. Mausta. Lisää kanaliemi ja anna hautua kannen alla pari minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit kylmän veden alla.
Sekoita nuudelien joukkoon haalea jauheliha. Koristele korianterilla. Voit tarjota annoksen myös kuumana.
Thaimaalaisen nuudelisalaatin voi tarjota tuoreiden limelohkojen kera.
Nakki-kasviswokki
300 g nakkeja
2 rkl öljyä
2 punaista keskivahvaa chiliä
2 punasipulia
paprika
kesäkurpitsa
2 rkl soijaa
yhden sitruunan mehu
suolaa
nuudeleita
Valmistusohjeet
Kuutioi nakit. Paista öljyssä.
Suikaloi vihannekset. Lisää ne pannulle listan järjestyksessä.
Kun vihannekset ovat kypsyneet, lisää soija ja sitruunamehu. Mausta tarvittaessa suolalla.
Keitä nuudelit. Tarjoile ne nakkien ja kasvisten kanssa.
Wokki on mainio arkiruoka, sen joukkoon voi heittää kaapin jämät. Tässä reseptissä pannulle päätyy nakkeja ja kasviksia.
Kookoksinen kalakeitto
sipuli
1 rkl tuoretta inkivääriä
½ tl kurkumaa
2 tl öljyä
8 dl kalalientä
2 dl kookoskermaa
400 g vaaleaa kalaa, myös pakastekala käy
100 g riisinuudelia
yhden limetin puristettu mehu
tuore chili
Valmistusohjeet
Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota sipulia, inkivääriä ja kurkumaa hetken aikaa öljyssä kattilassa. Kaada päälle kalaliemi ja kookoskerma. Kiehauta.
Pilko joukkoon kalafilee. Lisää nuudelit, limetin mehu ja hienonnettu chili. Anna seistä kuumassa liemessä, kunnes kala on kypsää ja nuudelit ovat pehmenneet.
Pakastekalasta valmistuva maukas kalakeitto maistuu Aasian lomalta.
Tofu-nuudelikeitto
4 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
15 cm sitruunaruohoa
2 rkl öljyä
8 dl vettä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 rkl punaista currytahnaa
kasvisliemikuutio
600 g maustamatonta tofua
200 g nuudeleita
200 g suikaloituja kasviksia tai pussi aasialaistyylisiä pakastevihanneksia
2 rkl soijakastiketta
Valmistusohjeet
Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota inkivääriä, valkosipulia ja sitruunaruohoa muutaman minuutin ajan.
Lisää vesi, kookosmaito, currytahna ja kasvisliemikuutio. Keitä viisi minuuttia.
Kuutioi sillä aikaa tofu. Laita nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä.
Laita tofu ja kasvikset liemeen. Keitä kaksi minuuttia. Lisää soijakastike.
Valuta nuudelit ja nosta ne kulhon pohjalle. Lisää päälle lientä, tofua ja kasviksia.
Nuudelikeittoa saa varioitua loputtomiin vaihtamalla proteiininlähteen ja kasvikset.
Lue lisää: Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla