Edullista, helppoa ja nopeaa arkiruokaa: 5 herkullisinta nuudelireseptiä

Näillä resepteillä ruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa.

Nuudelit ovat nappivalinta, kun ruokapöytään haluaa saada hyvää nopeasti ja halvalla.

Nuudelit ovat kiireisen arjen pelastajia. Ne valmistuvat nopeasti ja vähäisellä tiskillä, eivät maksa maltaita ja maistuvat yleensä myös perheen pienimmille. Nuudelit sopivat loistavasti esimerkiksi erilaisiin keittoihin, salaatteihin, wokkeihin tai ihan vain pääruoan lisukkeeksi.

Lue lisää: Mitä pikanuudelien mukana tuleva valkoinen tahna on?

Keräsimme Ilta-Sanomien reseptipankista parhaat nopeasti valmistuvat nuudelireseptit. Resepteillä valmistuu noin neljä annosta ja kaikkien valmistusaika on 15 minuutista korkeintaan puoleen tuntiin.

Nopea broilerinuudelikeitto

  • iso salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • sitruunaruohon varsi

  • 0,25 dl rypsiöljyä

  • 2 rkl punaista currytahnaa

  • 8 dl vettä

  • kanaliemikuutio

  • 1 prk kookosmaitoa

  • 300 g broilerin fileesuikaleita

  • 200 g munanuudeleita

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • ruukku korianteria

  • 2 limeä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hakkaa sitruunaruohon pinta rikki veitsen selällä.

  2. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää joukkoon sipulit, inkivääri, sitruunaruoho ja currytahna.

  3. Kuullota hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä.

  4. Paista sillä aikaa broilerisuikaleet pienessä määrässä öljyä. Mausta mustapippurilla ja teelusikallisella suolaa.

  5. Laita nuudelit kastikkeeseen kypsymään.

  6. Leikkaa tomaatit puoliksi, hienonna korianteri ja leikkaa toinen limeistä lohkoiksi.

  7. Kun nuudelit ovat kypsiä, lisää kasariin broilerisuikaleet, tomaatit ja toisen limen mehu. Sekoita.

  8. Tarjoa korianterin ja limelohkojen kera.

Maukas aasialaistyylinen nuudelikeitto lämmittää ihanasti keskellä sydäntalvea.

Thaimaalainen nuudelisalaatti

  • 2 salottisipulia

  • pala inkivääriä

  • 2 porkkanaa

  • 2 rkl vihreää thaimaalaista currytahnaa

  • 2 rkl öljyä

  • 400 g broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa

  • suolaa

  • limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 1 rkl palmu- tai tavallista sokeria

  • 2 dl kanalientä

  • 300 g nuudeleita

  • nippu tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit. Raasta inkivääri ja porkkanat.

  2. Kuumenna öljy ja currytahna pannulla. Kuullota sipulia, inkivääriä ja porkkanaa hetken aikaa.

  3. Lisää jauheliha ja ruskista se kevyesti. Mausta. Lisää kanaliemi ja anna hautua kannen alla pari minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit kylmän veden alla.

  5. Sekoita nuudelien joukkoon haalea jauheliha. Koristele korianterilla. Voit tarjota annoksen myös kuumana.

Thaimaalaisen nuudelisalaatin voi tarjota tuoreiden limelohkojen kera.

Nakki-kasviswokki

  • 300 g nakkeja

  • 2 rkl öljyä

  • 2 punaista keskivahvaa chiliä

  • 2 punasipulia

  • paprika

  • kesäkurpitsa

  • 2 rkl soijaa

  • yhden sitruunan mehu

  • suolaa

  • nuudeleita

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi nakit. Paista öljyssä.

  2. Suikaloi vihannekset. Lisää ne pannulle listan järjestyksessä.

  3. Kun vihannekset ovat kypsyneet, lisää soija ja sitruunamehu. Mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Keitä nuudelit. Tarjoile ne nakkien ja kasvisten kanssa.

Wokki on mainio arkiruoka, sen joukkoon voi heittää kaapin jämät. Tässä reseptissä pannulle päätyy nakkeja ja kasviksia.

Kookoksinen kalakeitto

  • sipuli

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä

  • ½ tl kurkumaa

  • 2 tl öljyä

  • 8 dl kalalientä

  • 2 dl kookoskermaa

  • 400 g vaaleaa kalaa, myös pakastekala käy

  • 100 g riisinuudelia

  • yhden limetin puristettu mehu

  • tuore chili

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota sipulia, inkivääriä ja kurkumaa hetken aikaa öljyssä kattilassa. Kaada päälle kalaliemi ja kookoskerma. Kiehauta.

  2. Pilko joukkoon kalafilee. Lisää nuudelit, limetin mehu ja hienonnettu chili. Anna seistä kuumassa liemessä, kunnes kala on kypsää ja nuudelit ovat pehmenneet.

Pakastekalasta valmistuva maukas kalakeitto maistuu Aasian lomalta.

Tofu-nuudelikeitto

  • 4 tl raastettua inkivääriä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 15 cm sitruunaruohoa

  • 2 rkl öljyä

  • 8 dl vettä

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

  • 2 rkl punaista currytahnaa

  • kasvisliemikuutio

  • 600 g maustamatonta tofua

  • 200 g nuudeleita

  • 200 g suikaloituja kasviksia tai pussi aasialaistyylisiä pakastevihanneksia

  • 2 rkl soijakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota inkivääriä, valkosipulia ja sitruunaruohoa muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, currytahna ja kasvisliemikuutio. Keitä viisi minuuttia.

  4. Kuutioi sillä aikaa tofu. Laita nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä.

  5. Laita tofu ja kasvikset liemeen. Keitä kaksi minuuttia. Lisää soijakastike.

  6. Valuta nuudelit ja nosta ne kulhon pohjalle. Lisää päälle lientä, tofua ja kasviksia.

Nuudelikeittoa saa varioitua loputtomiin vaihtamalla proteiininlähteen ja kasvikset.

Lue lisää: Sama, helppo herkkukastike sopii nuudeleille sekä spagetille ja saattaa aiheuttaa himon: ”Vahva veikkaus seuraavaksi kaiken kansan hittikastikkeeksi”

Lue lisää: Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla

Lue lisää: Opiskelijat paljastavat edulliset ja helpot arkiruokansa: superhelppo linssikeitto ja 3 muuta hyvää ohjetta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit