Pikanuudelien valkoinen tahna - mitä se on? - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mitä pikanuudelien mukana tuleva valkoinen tahna on?

Pikanuudelien mukana tuleva valkoinen tahna hämmentää monia. Kysyimme maahantuojalta, mitä pussi sisältää.

17.12.2021 13:39

Pikanuudelipusseissa on usein mukana pussi mausteseosta, toisinaan pussi chiliä ja lisäksi mysteeripussi, jonka sisällä on vaaleaa tahnaa.

Mitä pussi pitää sisällään?

– Yksi ainesosa on aina palmuöljy. Mausteöljyn muut ainesosat vaihtelevat eri nuudelimauissa, Marko Unhola muun muassa Mama-nuudeleita maahantuovasta Indo-Baltic Oy:stä vastaa.

Keskustelupalstoilla kirjoitetaan, että öljyseos maistuu monen mielestä melko mauttomalta. Osa kuitenkin pitää esimerkiksi kananmakuisten nuudelien mukana tulevasta valkosipulilla maustetusta öljyseoksesta.

Kovaa rasvaa

Palmuöljy on kovaa rasvaa. Terveyden näkökulmasta palmuöljyn sijaan kannattaa suosia pehmeitä rasvoja. Palmuöljyn tuotanto tuhoaa sademetsiä, mikäli sitä ei tuoteta vastuullisesti.

Mama-nuudelien mukana tuleva palmuöljy on RSPO-sertifioitua, yrityksen verkkosivuilla kerrotaan.

WWF:n sivuilla kerrotaan, että noin 20 prosenttia palmuöjystä tuotetaan RSPO-sertifioinnin alla. Tällöin tuotannosta ei aiheudu metsäkatoa, maaperää ja vesistöjä suojataan, kemikaalien käyttöä rajoitetaan ja tuotannossa tuetaan ihmisoikeuksien toteutumista.

Tiktok nosti nuudelit uuteen suosioon

Hittisovellus Tiktok on nostanut nuudelit uuteen suosioon. Käyttäjä jorimezudan Tiktok-nuudelit ovat nousseet huippusuosioon ja moni käyttäjä on kuvannut reaktioitaan ja kokkailujaan sovellukseen.

Muita Tiktokin hitiksi nousseita nuudelireseptejä ovat esimerkiksi käyttäjän foodyclub makkaralla, kasviksilla ja kananmunalla höystetyt pikanuudelit ja chicken.khuranan kananuudelit.

Ilta-Sanomat kirjoitti aiemmin helposta herkkukastikkeesta, joka tarjotaan nuudeleiden kanssa. Taivaallinen crispy chili-suolapähkinä -resepti on julkaistu kirjassa Pasta – sata parasta pastaa (Readme 2021). Maukkauden salaisuutena ovat erilaiset pippurit, valkosipuli ja karkeaksi murskatut suolapähkinät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit