Royal-suklaa on uudistettu kokonaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

60-vuotias ikoninen suklaapatukka muuttuu kokonaan – kaksi makua jää historiaan

Royal-patukasta muuttuvat sekä kääre, maut että muoto.

Pitkään markkinoilla olleesta tuotteesta on pian saatavilla myös suklaalevyjä. Perinteisen Royalin kapeat suklaapalat jäävät historiaan, sillä jatkossa palaset ovat suurempia.

24.11. 14:05

Vuonna 1961 Suomen markkinoille tuotu ja siitä lähtien yhtäjaksoisesti saatavilla ollut Royal-suklaa on uudistettu kokonaan suklaan makua myöten.

Aiemmin erivärisistä kiiltävistä käärepapereista tunnistettavat patukat muuttuvat punaisiksi ja saavat kaverikseen levyjä. Myös kapeat suklaapalat jäävät historiaan, ja jatkossa palaset ovat suurempia.

Yhtiön mukaan erilaisia makuyhdistelmiä testattiin pitkäjänteisesti useilla kuluttajaryhmillä.

– Uudistuksen tarkoitus on päivittää se nykyhetkeen, jossa suomalaisten makumieltymykset, visuaaliset mieltymykset ja jopa arvomaailma ovat melko erilaisia kuin tuotteen synnyn aikoihin 60 vuotta sitten, kertoo brändistä vastaava tuoteryhmäpäällikkö Niina Lammila Cloettalta.

Tältä ne näyttivät 60 vuotta...

...ja tältä ne näyttävät nyt.

Uudistuksella toivotaan varmasti lisäbuustia myyntiin, sillä Royal ei ole noussut viime aikoina suosituimpien suklaapatukoiden listalle.

Ilta-Sanomien viime heinäkuussa julkaiseman listan mukaan Royal ei ole kärjessä S-ryhmän, K-ryhmän eikä R-kioskin myydyimmissä suklaatuotteissa. Listoja ovat pitkään hallinneet muun muassa Fazerin sininen patukka, Geisha, Pätkis, Tupla ja Kismet.

Lue lisää: Uutuuspatukasta tuli hitti – näitä suklaapatukoita suomalaiset rakastavat

Vuonna 2018 Ilta-Sanomien äänestyksessä parhaan suklaapatukan tittelin sai 19 % äänisaaliilla Cloettan tuote Tupla. Royal ei sijoittunut, vaikka se saikin hajaääniä.

Royalin tunnusomaisista kultaisista yksityiskohdista on myös nyt luovuttu.

– Ne eivät ole enää ole välttämättömyys laadukkaan mielikuvan rakentajana. Enemmän merkitsevät tyylikäs kokonaisuus ja se, että tuote tai brändi on helposti lähestyttävä, Lammila sanoo.

Royalin uutuuslevyissä maistuvat maitosuklaan lisäksi toffeekrokantti ja rapea manteli & merisuola sekä patukoissa maitosuklaa sekä paahdettu hasselpähkinä ja karpalo & rapea krispi. Näin ollen tutut valkosuklaakrispi ja rommirusina jäävät historiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit