Vuoden 2021 pizzamestari on valittu – voitto meni helsinkiläiselle keittiömestarille - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Vuoden 2021 pizzamestari on valittu – voitto meni helsinkiläiselle keittiömestarille

Story Kampin keittiömestari Ryan Rodrigo kokkasi tiensä vuoden pizzamestariksi.

Ryanille työ on intohimo, eikä leivonta lopu työpäivänkään jälkeen, kilpailun tiedotteessa kuvaillaan.

19.10. 18:30

Pizzamestari 2021 on ravintola Storyn keittiömestari Ryan Rodrigo. Hän työskentelee ketjun Kampin ravintolassa. Kilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa.

Pizzamestarin tittelistä kilpailtiin viime viikon torstaina. Kaikki kilpailijat saivat samat raaka-aineet pizzataikinaa lukuun ottamatta. Tehtävänä oli valmistaa niistä omannäköinen pizza.

Haastavat raaka-aineet

Semifinaaliin sai tuoda oman pizzataikinan. Taikinasta valmistettiin yhteensä neljä pizzaa, joista kaksi tehtiin omalla reseptillä ja kaksi yhteistyökumppaneiden raaka-aineista.

– Finaalin raaka-aineet olivat todella haastavat. Mutta koska raaka-aineet olivat kaikille samat, kilpailijoiden luovuus ratkaisi, voittaja Rodrigo kuvailee.

Tuomaristossa istui kova joukko Suomen ravintola-alan ammattilaisia. Tuomaristoon kuuluivat muun muassa ravintola Olon keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä, tv-kokkinakin tunnettu Linnea Vihonen, Capperinin ravintoloitsija ja vuoden 2019 pizzamestari Miguel Papaianni sekä karsintatuomarina toiminut keittiömestari Henri Alén. Päätuomarina toimi Arlan Andy Bacon.

Semifinaalista finaaliin selvitti tiensä yhteensä neljä kisaajaa. Hopeasijalle nousi Thomas Waenerberg, Nordic Pizza Companysta Turusta, kolmannen sijan sai Jeremias Nurmi, Popasta Espoosta. Neljänneksi tuli Alberto Neri, Fat Lizardista Helsingistä.

– Kisa oli haastava ja siinä mitattiin kilpailijoiden luovuutta ja kekseliäisyyttä sekä taitoa valmistaa täydellinen pizzataikina, Rodrigo kommentoi.

Hapanjuuritaikinalla voittoon

Voittopizza valmistui hapanjuuritaikinasta.

Rodrigo innostui hapanjuurileivonnasta vuosia sitten Filippiineillä. Hän työskenteli tuolloin italialaisessa ravintolassa, jossa pääsi tutustumaan hapanjuurileivontaan. Se vei mukanaan.

Hapanjuurileipominen on Rodrigolle työn lisäksi myös harrastus.

– Rakastan leipoa myös kotona. Tykkään kehitellä uusia ja mielenkiintoisia reseptejä, hän kertoo.

– Hyvä pohja, maku kohdallaan ja tekijällä silmää yksityiskohdille, kilpailun päätuomari Bacon perusteli voittajavalintaa.

Kilpailu oli Food Camp Finlandin ja Arlan järjestämä. Voittaja palkittiin 4 000 euron rahapalkinnolla.

Lue lisää: Tiesitkö tätä pizzan paistamisesta kotona? Käännä uunin asetus näin, niin saat parhaan tuloksen

Lue lisää: Testissä pizza-automaatin Margherita ja Diavola – kolmen minuutin pizza yllätti

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit