Squid gamen dalgona-karkki valmistuu kahdesta raaka-aineesta – kokeile, miten pärjäisit sarjan kisassa

Dalgona-videot ovat keränneet miljoonia katselukertoja sosiaalisessa mediassa.

Tässä versiossa dalgonat on tehty jouluisilla piparimuoteilla. Yksityiskohtaiset kuviot on vaikeampi irrottaa kuin yksinkertaisemmat muodot.

16.10.2021 16:00

Jos käytät TikTokia, et ole voinut välttyä Netflixin Squid game -sarjassa nähdyiltä dalgona-karkeilta.

Dalgonat, tai toiselta nimeltään ppopgit, ovat sokerista ja ruokasoodasta valmistettuja karkkeja. Squid gamen kolmannessa jaksossa kilpailijat koittavat henkensä uhalla irrottaa dalgona-karkkien keskelle painettuja muotoja.

Dalgonat olivat suosittuja 1960- ja 70-lukujen Etelä-Koreassa. Niitä myytiin erityisesti koulujen ulkopuolella. Osa dalgona-myyjistä palkitsi kuvion irrottamisessa onnistuneet lapset uudella dalgonalla.

Ihmiset ympäri maailman ovat innostuneet kuvaamaan videoita, joissa he valmistavat karkkeja ja sen jälkeen koittavat irrottaa kuvion karkin keskeltä, kuten sarjassa. Suosituimmilla videoilla on TikTokissa miljoonia katselukertoja.

Dalgona-videoihin on voinut törmätä myös esimerkiksi YouTubessa ja Instagramissa.

Squid gamen suositusikäraja on 16 vuotta, joten se ei ole koko perheen ohjelma. Dalgona-karkeista voi kuitenkin nauttia koko perheen kanssa. Aikuisetkin voivat leikkimielisesti kisata siitä, kuka on nopein irrottamaan kuvion – ilman virheitä, luonnollisestikin.

Dalgona-karkit

Yksi keksi

  • 3 rkl sokeria

  • ripaus ruokasoodaa

Valmistusohje

1. Sulata sokeri pannulla. Sekoita jatkuvasti, jotta sokeri ei pala.

2. Lisää sokerin joukkoon ripaus ruokasoodaa. Sekoita se nopeasti sokeriin ja kaada seos leivinpaperin päälle.

3. Anna seoksen jäähtyä noin 15 sekuntia. Paina karkkiin sitten kuvio piparkakkumuotilla. Paina muotti noin puoleen väliin.

4. Anna jäähtyä ennen kuin lähdet irrottamaan kuviota.

Jos mietit, miksi dalgona kuulostaa tutulta, syynä voi olla viime kevään kahvihitti. Etelä-Koreasta lähtöisin oleva dalgona-kahvi on saanut nimensä dalgona-makeisilta.

Lue lisää: Suomi mainittu! Tässä ovat TikTokin suosituimmat reseptit: kolmen ainesosan pilvileipää, pannukakkumuroja, herkkukahvi...

Lähteitä: Korean Bapsang, honestfoodtalks.com ja Kimchimari.com.

Lue lisää: Tästä trilleristä tuli yhtäkkiä Netflixin maailman katsotuin sarja – katsojat sekosivat karmeasta juonesta, joka tempaisee heti mukaansa

Lue lisää: Korealaismiehen oikea puhelinnumero päätyi vahingossa Netflixin hittisarjaan – saa nyt 4000 puhelua päivässä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit