Helsingissä sijaitseva sushiravintola nousi niin suosituksi, että pöydät on varattu täyteen pitkälle ensi vuoteen – tällainen on himoittu illallinen

Latitude 25 on ainoa ravintola Suomessa, jossa tarjotaan japanilaista omakasea.

Kuvassa Latitude 25:n omistaja ja kokki Lucas Hoang tämän vuoden helmikuussa.

Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitsee sushiravintola Latitude 25, joka on saavuttanut huippusuosion. Suosio on itse asiassa niin kova, että ravintolaan voi tehdä seuraavan pöytävarauksen vasta maaliskuulle 2022, ravintolan sivuilla kerrotaan. Tuolloinkin syömään mahtuu vain yksi henkilö.

Tällä hetkellä kahden hengen seurue saa pöytävarauksen ravintolan verkkosivujen kautta aikaisintaan elokuulle 2022.

Ainoa omakase-ravintola Suomessa

Latitude 25 on erikoistunut japanilaiseen omakaseen. Sanan suomennos voisi olla ”jätän sen sinulle”. Omakase on siis japanilainen illallinen, jossa asiakas jättää kaiken kokin käsiin.

Ravintolan omakase kestää kaksi tuntia, jonka aikana tarjoillaan 20 ruoka-annosta. Omakaseen kuuluu muun muassa alkupaloja, sashimia, nigiriä, kulhoruoka, keitto, jälkiruoka ja teetä. Annoksissa käytetään paljon mereneläviä. Ravintolan sivuilla kerrotaan, että menu vaihtelee merenelävien saatavuuden mukaan.

Omakase kestää kaksi tuntia, jonka aikana tarjoillaan 20 ruoka-annosta.

Illallinen ei ole mahdollinen kalattomana, riisittömänä, kasvisversiona tai vegaanisena. Omakasea on saatavilla vain illallisella.

Yksi paikan erikoisuus on aito wasabi. Suomessakin tarjottava wasabi on useimmiten värjättyä piparjuurta, mutta Latitude 25:ssä se raastetaan wasabikasvista, eli maustekrassista.

Ravintolan verkkosivuilla pyydetään, että asiakkaat eivät käyttäisi hajusteita ravintolaan tullessaan. Pyyntöä perustellaan sillä, että sushi on herkkää ja hajusteet voivat siksi vaikuttaa ruokailukokemukseen.

Soitimme ravintolaan ja kysyimme, mikä suosion takana voisi olla.

– Olemme ainoa ravintola Suomessa, joka tarjoaa omakasea. Toinen syy on varmastikin se, että keskitymme laatuun. Asiakkaat tulevat meille, rakastavat ruokaa ja kertovat siitä eteenpäin ystävilleen, ravintolan omistaja Lucas Hoang kertoo.

Hän kertoo, että laatuun panostaminen tarkoittaa paitsi ruokaa, myös koko kokemusta laajemmin.

– Meillä vieraillessa tuntuu kuin olisi ollut kaksi tuntia Japanissa. Lisäksi palvelun pitää olla täydellistä. Tavoite on, että asiakkaasta tuntuu kuin hän olisi omassa kodissaan ja perheenjäsen pitäisi hänestä huolta.

Ravintolan saama suosio on ollut positiivinen yllätys.

– Vuosi sitten unelmoin, että olisipa joskus sellainen tilanne, että illallinen olisi varattu täyteen kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin. Yhtäkkiä tuo kolme kuukautta oli täynnä, sitten kuusi ja nyt vielä pidemmäksi aikaa eteenpäin.

Huippuarviot eri alustoilla

Facebookissa Latitude 25:n saamissa arvioissa kiitellään ravintolaa erinomaisesta sushista, kiinnostavista makuyhdistelmistä, itse tehdystä soijasta ja ystävällisestä palvelusta. Ravintola on saanut 42 arvostelijalta arvosanakseen 4,9/5.

TripAdvisorissa ravintolan saamissa arvioissa kehutaan erityisesti sushia ja illallista. Lounas ei ole kuitenkaan vakuuttanut kaikkia ravintolan arvostelleita käyttäjiä. Osan mielestä lounassushit ovat keskivertotasoa. Ravintolan arvioinneesta 22 TripAdvisor-käyttäjästä 18 on antanut sille täydet viisi tähteä.

Googlessa ravintolalla on 147 arviota keskiarvolla 4,7. Sushia kehutaan parhaaksi koskaan. Eräs ravintiolan arvostellut käyttäjä kertoo lähes itkeneensä, niin hyvää tonnikalasushi oli ollut.

Sushia kehutaan parhaaksi koskaan.

Sekä Facebookissa, Googlessa että TripAdvisorissa Latitude 25:n sushia kehutaan useissa kommenteissa Helsingin parhaaksi.

Lounailla voi löytyä tilaa

Pöytävarausta tehdessä ravintola pyytää luottokortin numeron. Jos paikalle ei saavu 10 minuuttia pöytävarauksen alkamisesta, ravintola veloittaa kortilta 70 euron suuruisen maksun. Pöytävarauksen voi perua veloituksetta kahdeksan tuntia ennen varauksen alkua.

Vaikka illallisvaraukset ovat täynnä pitkälle eteenpäin, ravintolan ruokia pääsee maistelemaan jo ennen ensi kevättä, jos sinne suuntaa lounasaikaan. Lounaalle ei oteta lainkaan pöytävarauksia, joten sisään voi vain marssia. Suosituksi noussutta omakasea ei kuitenkaan ole tarjolla lounaalla.

Lounasaikaan tarjolla on poke-kulhoja ja sushia. Molemmista on saatavana myös kasvisversio.

Lue lisää: Ruokamatkailukilpailu palkitsi kotimaisia helmiä – voittaja on erikoinen ”metsäravintola”, hotelliketju sai kiitosta aamiaisistaan

Lue lisää: Helsingin rautatieaseman vanhaan lippuhalliin avataan italialainen ravintola – ketju on tuttu Tukholmasta

Lue lisää: Yli 30 000 äänesti: tässä ovat Suomen 10 parasta lounasravintolaa – ykkönen on Salossa

Lue lisää: Näin maustat ja kypsennät kalan näppärästi uunissa 10 minuutissa – umaminen kastike on herkku

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit