Yksinkertaista, mutta niin hyvää: näin leivot täydellisen pikkufocaccian - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Yksinkertaista, mutta niin hyvää: näin leivot täydellisen pikkufocaccian

Reunallisessa vuoassa pienikin focaccia paistuu ihanan muhkeaksi. Tuplaamalla ainekset saat leipää koko pellillisen.

Kotitekoisen focaccian täytteessä maistuvat paistettu lohi ja fenkoli-perunasalaatti.

13.10. 10:57

Focaccia on italialainen mehevä peltileipä, joka sopii välipalaksi sellaisenaan tai täytettynä. Leipää on helppo tehdä kotioloissakin.

Mutta entä jos pellillinen on liikaa ja leipää haluaisi valmistaa vain kohtuullisen määrän?

Pieni focacciataikina kannattaa kohottaa ja paistaa erillisessä vuoassa. Kun vuoan reunat asettavat focaccialle raamit, pehmeäksi jätetty taikina pääsee kunnolla kohoamaan, eikä valahda ohueksi levyksi.

Tällaisesta vuokafocacciasta saa neljä muhkeaa palaa, jotka sopivat hyvin täytettäviksi.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit