Näin syntyy kaunis ja herkullinen jälkiruoka – Tarun kinuskivanukas vie kielen mennessään

Pehmeän kermainen kinuskivanukas sopii hyvin vadelmien kanssa. Se on kaunis tarjottava illallisen päätteeksi, mutta ei vaadi kovinkaan montaa erilaista ainesta.

Kinuskivanukas kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi.

10.10.2021 16:00

Kaipaatko uusia ideoita jälkiruokiin? Tämä kinuskivanukas on herkullinen vaihtoehto, eikä siihen tarvita pitkää listaa erilaisia aineksia. Vadelmat sopivat hyvin sen pariksi. Makean kiilteen alla vadelmat pysyvät myös kauniina ja maukkaina tarjoiluhetkeen asti.

Kinuskivanukkaassa käytettävä karamellisoitu, kondensoitu maito on paksua kinuskia, jota myydään säilyketölkkiin pakattuna. Löydät tuotteen useimmiten ruokakauppojen leivonta- tai säilykehyllystä, tai huoneenlämmössä säilyvien maitotuotteiden osastolta.

Kinuskivanukkaat kannattaa tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin valmiiksi, jotta hyytymisaikaa on riittävästi. Annosmaljoina voi käyttää jälkiruokakulhoja tai juomalaseja.

Kiilteen ja marjojen määrään vaikuttaa käytetyn annosmaljan muoto. Jos käytät suurempia annosmaljoja, voit tehdä kiilteen kaksinkertaisena.

Hyydytetty kinuskivanukas

Annoksia: 4-6 annosta

Ainekset:

  • 2 dl kermaa

  • 2 dl täysmaitoa

  • 1 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa

  • 2 keltuaista

  • 2 liivatelehteä

Päälle:

  • noin 150 g vadelmia

  • 1 dl vadelmamehua

  • ½ dl hyytelösokeria

Mittaa kerma, maito, karamellisoitu, kondensoitu maito sekä keltuaiset kattilaan.

Laske erilliseen astiaan runsaasti kylmää vettä ja laita liivatelehdet likoon veteen noin viiden minuutin ajaksi.

Kuumenna kattilassa olevat ainekset lähes kiehuvaksi, koko ajan vispilällä sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.

Mittaa kerma, maito, karamellisoitu kondensoitu maito sekä keltuaiset kattilaan. Laske erilliseen astiaan runsaasti kylmää vettä ja laita liivatelehdet likoon veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna kattilassa olevat ainekset lähes kiehuvaksi, koko ajan vispilällä sekoittaen.

Purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kattilassa olevan kuuman kinuskivanukkaan joukkoon.

Sekoita ja jaa seos 4-6 annosmaljaan. Nosta annosmaljat jääkaappiin vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kattilassa olevan kuuman kinuskivanukkaan joukkoon. Sekoita ja jaa seos 4-6 annosmaljaan. Nosta annosmaljat jääkaappiin vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Asettele annosten päälle tuoreita vadelmia tai pakastevadelmia.

Valmista kiille mittaamalla kattilaan vadelmamehu. Jos käytät mehutiivistettä, käytä sitä laimennettuna.

Asettele annosten päälle tuoreita vadelmia tai pakastevadelmia. Valmista kiille .

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta kiilleseos uudelleen koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele kiillettä ja anna sen samalla hieman jäähtyä.

Lusikoi kiillettä marjojen päälle. Voit käyttää myös pullasutia apuna, jotta saat kiilteen mahdollisimman hyvin kaikkien marjojen pinnalle.

Säilytä valmiit annokset jääkaapissa.

Sekoittele kiillettä ja anna sen samalla hieman jäähtyä. Lusikoi kiillettä marjojen päälle. Voit käyttää myös pullasutia apuna, jotta saat kiilteen mahdollisimman hyvin kaikkien marjojen pinnalle.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit