Oletko tehnyt pinaattilettuja näin? Helpolla ohjeella niihin saa väriä ja lisää hyvää makua - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Oletko tehnyt pinaattilettuja näin? Helpolla ohjeella niihin saa väriä ja lisää hyvää makua

Lettutaikina jaetaan neljään osaan, joihin lisätään makua ja väriä tuova seos.

Perusletut päivittyvät värikkäiksi punajuuren ja mustikan avulla.

23.9. 10:41

Pinaattilettupäivä on odotettu päivä varsinkin monissa lapsiperheissä. Vaikka pinaattilettuja syödään usein valmisversioina, niiden tekeminen alusta alkaen on myös helppoa. Taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen ja tämän jälkeen voi jo siirtyä paistopuuhiin.

Oheisessa ohjeessa klassiset letut tehdäänkin hieman toisin. Peruslettutaikina jaetaan neljään osaan, joista vain yhteen lisätään soseutettua pinaattia. Toinen värjätään puolestaan pakastemustikoilla ja kolmas punajuurisoseella. Yksi osa taikinaa käytetään ihan sellaisenaan.

Ideana on, että erilaisia taikinoita lorautellaan paistovaiheessa pannulle toistensa lomaan. Näin letuista tulee sateenkaarenvärisiä.

Taikinasta onnistuvat niin pienet kuin isotkin letut. Jos teet oikein ohuita lettuja, voit paistaa ne vain yhdeltä puoleltaan, jolloin värit säilyvät kirkkaina.

Katso ohje Soppa365:stä!

Lue lisää: Kolme niksiä herkulliseen sosekeittoon! Valmista seuraava keittosi suosikkiohjeen tapaan

Lue lisää: Maukas peltiruoka, jossa on kunnolla makua! Sen juju on kastikkeessa

Lue lisää: Hanna Gullichsenin ”pinaattiletut” onnistuvat ilman paistinpannua, ja koostumus on täydellinen: ”Miten en oo tajunnut aiemmin...?”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit