Näin teet herkulliset ja helpot perunarieskat - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin teet superhelpot perunarieskat – tarvitset vain 2 ainesta

Perunarieskoihin ei montaa ainesta tarvita. Kun niitä on kerran tehnyt, osaa toistekin vaikka ulkomuistista.

Herkullisiin rieskoihin tarvitaan vain perunamuusia ja vehnäjauhoja.

19.9. 15:45

Perunarieskoja on tullut tehtyä moneen kertaan vuosien aikana, sillä perunamuusia jää välillä hieman yli.

Perunarieskoissa ylimääräinen perunamuusi pääsee suoraan jatkokäyttöön, eikä ruokahävikkiä synny. Valmiiksi paistetut perunarieskat maistuvat välipalana tai keittoruoan kanssa.

Nämä perunarieskat valmistuvat todella nopeasti ja helposti. Tarvitset vain perunamuusia ja vehnäjauhoja. Voit maustaa taikinan tarvittaessa suolalla. Suolan määrä riippuu perunamuusin suolaisuudesta.

Ohuet leipäset paistetaan kuumassa uunissa. Ne paistuvat reilussa kymmenessä minuutissa, hieman uunista riippuen. Rieskat on hyvä paistaa uunin yläosassa ja ylälämmöllä. Näin rieskojen pinta saa kauniin värin.

Helpot perunarieskat

  • 3 dl perunamuusia

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

  • suolaa

Mittaa perunamuusi kulhoon ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Työstä ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Jaa rieskataikina neljään osaan ja pyörittele palloiksi.

Nosta pallot leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele niiden päälle hieman vehnäjauhoja.

Painele käsin ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla ennen paistamista.

Paista perunarieskoja 225 asteessa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes rieskat ovat saaneet pintaansa kauniin värin.

Tarkkaile rieskojen paistumista paiston aikana, sillä uuneissa saattaa olla suuriakin eroja.

Jos perunarieskojen pohjat ovat kovin vaaleita, voit kääntää rieskat ympäri paiston loppuvaiheessa ja jatkaa paistamista vielä parin minuutin ajan.

Mittaa perunamuusi kulhoon ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Työstä ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi.

Jaa rieskataikina neljään osaan ja pyörittele palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele niiden päälle hieman vehnäjauhoja.

Painele pallot käsin ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla ennen paistamista.

Paista perunarieskoja 225 asteessa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes rieskat ovat saaneet pintaansa kauniin värin. Tarkkaile rieskojen paistumista paiston aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit