Erilaiset tahnat ja dipit kuuluvat olennaisena osana kreikkalaistyyliseen meze-alkupalapöytään. Ne maistuvat paitsi viininlehtikääryleiden ja fetasalaatin seurana, myös ihan sellaisenaan lämpimän pita- tai maalaisleivän kanssa.
Paprikoista surautettava kreikkalainen tahna on nimeltään htipiti. Ideana on paahtaa paprikat uunissa pehmeiksi ja aromikkaiksi, minkä jälkeen ne ovat soseutettavissa tahnaksi fetajuuston, oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa.
Tässä ohjeessa paahdettuja paprikoita ei tarvitse edes kuoria, sillä kuoretkin soseutuvat mainiosti tehosekoittimessa. Jos rakenteeseen jää hiven karkeutta, se tekee tahnasta jopa maukkaamman.
Lue lisää: Näin valmistat muhkeat täytetyt kasvikset – kuin kreikkalaisessa tavernassa!
Lue lisää: Testasimme 20 sipsidippiä – eri merkkien välillä hurjia eroja