Näin leivot nopeasti ihanat pikapullat – täyte on herkullinen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin leivot nopeasti ihanat pikapullat – täyte on herkullinen

Pullan voi myös tehdä ilman pitkää kohotusaikaa. Puolukkatäyte viimeistelee herkun.

Pikapullat kätkevät sisäänsä herkullisen puolukkatäytteen.

5.9. 10:00

Perinteinen pullataikina nostatetaan hiivalla ja taikina tarvitsee kunnon nostatuksen ennen paistamista.

Aina nostatusaikaa ei kuitenkaan tarvita. Tällä reseptillä valmistat pikapullaa nopeasti. Pikapullataikinan valmistukseen menee vain vähän aikaa ja se on heti valmis leivottavaksi.

Taikinan kohotukseen käytetään tässä ohjeessa ruokasoodaa ja leivinjauhetta. Näin pullien leipomista voidaan nopeuttaa, mutta makumaailma on sama kuin tutussa, perinteisessä pullataikinassa.

Pikapullataikina täytetään tuoreilla puolukoilla ja fariinisokerilla. Taikinalevy täytteineen pyöräytetään rullaksi. Voit viimeistellä valmiiksi paistetut pikapullat vielä lopuksi tomusokerista ja vedestä sekoitetulla kuorrutteella.

Nämä leivonnaiset ovat parhaimmillaan heti tuoreina.

Pikaiset puolukkapullat

Pikapullataikina:

  • 200 g maitorahkaa

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl sokeria

  • 50 g voita

  • noin 8 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 2 tl kardemummaa

  • ripaus suolaa

  • ruokaöljyä

Täyte:

  • 70 g voita

  • 1 1/2 dl fariinisokeria

  • 2 dl puolukoita

Kuorrute:

  • 2 dl tomusokeria

  • vettä

Mittaa kulhoon maitorahka, kananmunat ja sokeri. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita ainekset sekaisin lastalla tai yleiskoneessa taikinakoukulla.

Sekoita puolet vehnäjauhoista sekä loput kuivat aineet keskenään, ja lisää ne edellisten joukkoon. Lisää vielä vehnäjauhoja, jotta saat taikinasta helposti kaulittavaa. Työstä taikinasta tasainen joko taikinakoukulla tai käsin.

Voitele leivonta-alusta kevyesti öljyllä ja nosta taikina leivonta-alustalle. Kauli taikinasta levy. Käytä tarvittaessa apuna vehnäjauhoja, jotta kaulin ei tartu taikinan pintaan kiinni.

Levitä taikinalevyn päälle ensin huoneenlämpöinen voi ja ripottele päälle fariinisokeri. Levitä lastalla tai kädellä fariinisokeri tasaiseksi kerrokseksi. Lisää vielä puolukat. Painele puolukat kevyesti taikinaan, jotta täyte pysyy hyvin paikoillaan.

Pyöräytä taikina rullalle ja tasoita rullan päät leikkaamalla ne veitsellä siisteiksi. Leikkaa taikinarulla noin 15 osaan, pullien koosta riippuen.

Laita paperiset vuoat muffinssipellin koloihin. Nosta pullapalat leikkuupinta ylöspäin vuokiin. Paista pikapullia 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Pullien päälle voi valmistaa vielä kuorrutteen. Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää vettä joukkoon vähän kerrallaan. Sekoita ja lisää tarvittaessa joko tomusokeria tai vettä, jotta saat kuorrutteeseen sopivan lusikoitavan. Lusikoi kuorrutetta pullien päälle.

Voitele leivonta-alusta kevyesti öljyllä ja nosta taikina leivonta-alustalle. Levitä taikinalevyn päälle ensin huoneenlämpöinen voi ja ripottele päälle fariinisokeri. Painele puolukat kevyesti taikinaan.

Pyöräytä taikina rullalle ja tasoita päät leikkaamalla ne veitsellä siisteiksi. Leikkaa taikinarulla noin 15 osaan.

Laita paperiset vuoat muffinssipellin koloihin ja nosta pullapalat leikkuupinta ylöspäin vuokiin. Paista pikapullia 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan.

Voit halutessasi valmistaa pullien päälle vielä lopuksi kuorrutteen tomusokerista ja vedestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit