Minipizzat munakoisosta – näin ne teet - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Munakoisosta tehdyt pienet ”pizzat” ovat täydellinen pikkuherkku – näin onnistut

Tarjoa munakoisopizzat vastapaistettuina, koska ne ovat silloin parhaimmillaan.

Munakoisopizzojen tekeminen vie aikaa, joten varsinaista pikaruokaa ne eivät ole.

5.8. 10:59

Oletko jo kokeillut munakoisopizzoja?

Ne ovat nimensä mukaisesti minikokoisia ”pizzoja”, joissa pohjan roolia näyttelevät munakoisoviipaleet. Tällä kertaa viipaleet lastataan kaupan valmiilla pastakastikkeella, kasviksilla, parmesaanilla ja basilikalla.

Aivan ensiksi munakoiso ”itketetään” eli siitä poistetaan nestettä suolan avulla. Tämä tapahtuu niin, että munakoiso viipaloidaan, viipaleiden pintaan hierotaan suolaa ja sitten viipaleiden annetaan ”itkeä” 20 minuuttia. Lopuksi ylimääräinen suola huuhdellaan pois ja viipaleet kuivataan. Itkettäminen vaikuttaa munakoison rakenteeseen ja siitä on hyötyä, kun viipaleisiin tahtoo rapean paistopinnan.

Tässä ohjeessa lisärapeutta saadaan leivittämällä munakoisoviipaleet ja paistamalla ne kauniin kullanruskeiksi ennen täytteiden lisäämistä.

Ohjeen löydät Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit