Klassikkokarkit yhdistettiin samaan pussiin ja suosittu suklaapatukka sai uuden mausteen – tässä tulevat markettien uutuusmakeiset - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Klassikkokarkit yhdistettiin samaan pussiin ja suosittu suklaapatukka sai uuden mausteen – tässä tulevat markettien uutuusmakeiset

Syksyn mukana tulevat myös eri valmistajien uutuusmakeiset.

Syksyn uutuuskarkeissa näkyy niin uusia kuin perinteisiäkin makuja.

29.7. 11:07

Karkkifanit voivat taas hihkua innosta, sillä syksyllä kauppoihin saapuu läjäpäin uutuuksia eri makeisvalmistajilta. Valinnanvaraa riittää, sillä uutuuksista löytyy testattavaa niin suklaan, salmiakin kuin lakritsinkin ystäville. Löytyypä joukosta myös hammasystävällistä testattavaa uusien pastilli- ja purukumimakujen muodossa.

Fazerin uutuuksissa luotetaan klassikoiden voimaan

Syksyllä Fazerilta tulee kolme suklaauutuutta. Fazerin Sininen-suklaalevy saa kaverikseen klassiset Avec-ranskanpastillit uutuuslevyssä, jonka makuparit ovat olleet pitkään markkinoilla. Fazerin Sininen syntyi vuonna 1922 ja Avec vuonna 1929.

Karl Fazer Avec 200 g

Pienempään suklaanhimoon auttaa taas uusi 68 gramman kokoinen Muumi-maitosuklaa. Suklaalevyä saa neljässä erilaisessa kääreessä, joissa seikkailevat Muumi-hahmot.

Fazer Moomin Maitosuklaa 68 g

Suklaata ja salmiakkia yhdistelee uusi Tyrkisk Peber Choco -karkkipussi, joka tarjoilee suklaatäytteistä salmiakkia. Tuote sopii myös vegaaneille.

Tyrkisk Peber Choco 120 g

Lisäksi aiemmin sesonkituotteena tuttu sitruunajogurtin ja marengin makuisella täytteellä varustettu maitosuklaapatukka on syksystä lähtien saatavilla vuoden ympäri.

Karl Fazer Sitruunajogurtti 37 g

Uutuutena tulevat ovat myös vanhojen suosikkien pohjalta tehdyt makeispatukat: Tutti Frutti, Tyrkisk Peber ja Dumle-patukat.

Tutti Frutti patukka 20 g

Tyrkisk Peber Hot & Sour lakritsi 20 g

Dumle patukka 20 g

Lakritsin ystäville tarjoillaan tänä syksynä uutta Remix-pussia, josta löytyy niin perinteisiä kuin astetta eksoottisempiakin lakuja. Pussin maut ovat Tutti Frutti hedelmäpala, Choco Ässä salmiakki-lakritsi, Lakupätkä, Tutti Frutti täytelakritsi, Lontoo rae ja Tyrkisk Peber -vaahtorae.

Remix Lakritsi 250 g

Klassikkoa tuunataan myös Fazer Salmiakki -rasioiden osalta, kun perinteisen salmiakin rinnalle tuodaan kaksi uutuusmakua: Smokey Whiskey tuo salmiakkiin hennon savuisen viskin maun, kun taas Crunchy Salt on rapsakalla kuorella varustettu pastillimainen makeinen, jonka sisällä on suolainen salmiakkisydän.

Fazer Salmiakki Smoky Whiskey Flavoured

Fazer Salmiakki Crunchy Salty

Pandan uutuuksissa näkyvät mielenkiintoiset yhdistelmät

Jos Fazer tuunasi salmiakkinsa, Panda-tuotemerkin omistava Orkla antoi uutuusmakuja patukoille. 60 vuotta täyttäneissä Pepe-lakupatukoissa maistuu tänä syksynä uutuutena salmiakki ja terva. Ne tulevat kauppoihin syyskuun alussa.

Panda Pepe salmiakki 32g

Panda Pepe terva 32g

Lisäksi Pandan kesäistä kerrosmakeista saa syksyllä myös pusseista. Yhdistelmä tarjoilee mansikkakuoren, jonka alta paljastuu pehmeä valkosuklaapallo lakritsisydämellä.

Panda Choco & Lakrits strawberry 120g

Cloettalta purkkaa ja kausipatukka

Myös Cloettan syksyn uutuusmakeiset tulevat myyntiin syyskuun alussa. Kattauksesta löytyy erilaisia tuotteita. Hammasystävällisimmät vaihtoehdot ovat xylitol-purkat ja sokerittomat pastillit.

Jenkki Plus -purukumit sisältävät valmistajan mukaan pieniä määriä erilaisia vitamiineja hieman samaan tapaan kuin monet kivennäisvedet. Uusi Jenkki Plus Sitruuna-Eukalyptus sisältää C-vitamiinia ja B6-vitamiinia.

Jenkki Plus Sitruuna-Eukalyptus 44 g

Läkerol-pastillien uutuudet pitävät maun lisäksi sisällään myös täysin uudenlaisen rakenteen. Pastillin arabinkumisisusta ympäröi nimittäin rapea kuori, ja tuotteella on oma nimikin: Läkerol Yup Crispy. Makuvaihtoehtoja on tarjolla kaksi: tummempi lakritsi sekä makea karpalo-kinuski.

Läkerol Yup Crispy Licorice 40g

Läkerol Yup Crispy Cranberry Caramel 40g

Cloettan makeisuutuus taas yhdistää kaksi tuttua brändiä samaan pussiin – nimittäin Aakkoset ja Allsorts-lakut. Allsorts Aakkoset -pussin karkit ovat perinteisiä englanninlakritseja, jotka maistuvat hedelmäaakkosille.

Allsorts Aakkoset 250 g

Yhdistelmät eivät lopu lakuaakkosiin, sillä Cloetta yhdistää toisessa uutuudessaan myös Pollyt ja Hopeatoffeen. Tämä pussi pitää sisällään Hopeatoffeen, maitosuklaan ja valkosuklaan makuisia kuorrutettuja lakritsivaahtokarkkeja.

Polly Hopeatoffee 180 g

Viimeisenä uutuutena Cloetta esittelee uuden Tupla-maun, jossa tuttu patukka saa lisäpotkua kardemummasta. Kyseessä on kausituote, joka on saatavilla syyskuusta joulukuuhun.

Tupla Winter 80g

Lähteet: Fazer, Orkla, Cloetta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit