Kokin grillausvinkit. - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kari Aihisen grillillä syntyy ”häiriintyneen hyvä” meloni-fetasalaatti

Kari Aihisesta grillauksessa tärkeää on riittävän kuuma ja puhdas grilli. Herkullinen grillattu vesimeloni-fetasalaatti ei kaipaa edes reseptiä.

Kari ”Kape” Aihinen pyörittää nykyisin Turussa sijaitsevaa Roster-ravintolaa. Mies asuu itse Helsingin ytimessä, joten grillaus ajoittuu lähinnä loma-aikoihin ja mökkireissuille.

27.7. 18:00

– Kyllä grillaus kuuluu suomalaiseen kesään, sanoo julkisuudesta tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen.

Aihinen pitää itse paljon grillaamisesta. Hänestä monen raaka-aineen maku muuttuu grillatessa erityisen herkulliseksi ja myös raaka-aineiden omat maut pääsevät oikeuksiinsa.

Hän asuu kuitenkin itse keskellä kaupunkia, joten grillaamiseen on mahdollisuus lähinnä vain mökkeillessä. Grillaaminen tarkoittaa kokille ennen kaikkea siis kolmea asiaa: lomaa, rentoutumista ja vapaa-aikaa.

– Kun grillaan, se tarkoittaa yleensä hyvää ja laadukasta marmorifileetä.

Häiriintyneen hyvää fetasalaattia ja grillattuja kasviksia

Aihinen suosii grillatessa hyvän lihan lisäksi erilaisia vihanneksia ja hedelmiä. Hän kehottaa rohkeasti kokeilemaan erilaisia kauden kasviksia.

Hänen omat suosikkigrillikasviksensa ovat tällä hetkellä vesimeloni, avomaan kurkku ja avokado kuorineen päivineen.

– Kukkakaalia, parsakaalia, persikkaa ja kirsikkaa kannattaa myös rohkeasti kokeilla. Tärkeintä kasvisten grillaamisessa on, että grilli on kunnolla kuuma.

Hän antaa lennosta helpon grilliruokavinkkinsä, joka ei monimutkaisia ohjeistuksia saati kastikkeita vaadi. Se on lämmin salaatti, johon tulee grillattua vesimelonia sekä avokadoa. Nämä maustetaan tuoreella sitruunamelissalla ja kylkeen lisätään fetaa.

– Se grillatun vesimelonin ja fetan yhdistelmä on ihan häiriintyneen hyvä!

Kaasugrilli on varma valinta

Aihinen kehottaa amatöörigrillaajia käyttämään kaasugrilliä, sillä sen lämpötiloja on helppo säädellä. Tärkeää hänestä on, ettei ruokaa ylikypsennä kuivaksi. Toisaalta hän myös kehottaa säätämään grillin kunnolla kuumaksi, jotta lopputulos ei ole hailakka.

Vanha tuttu sanonta ”puhtaus on puoli ruokaa” pätee Aihisesta myös grillaamisessa: grillin tulee olla puhdas ja siisti, jotta ruoka ei korvennu siihen kiinni.

Grillaamisen kuuluu olla helppoa ja mukavaa

Yksinkertaisuus, rentous ja hyvä fiilis ovat Kari Aihisesta oleellisia juttuja grillaamisessa.

Hyvät raaka-aineet ovat kaiken a ja o. Aiemmassa jutussamme kokki Teemu Laurell kertoi, että hyviä raaka-aineita ei ole tarvetta hukuttaa marinadeihin ja voimakkaisiin mausteisiin.

Yksinkertaisimmillaan vain öljy, suola ja pippuri riittävät.

Lue lisää: Tv:stä tutun kokin Teemu Laurellin omat suosikkireseptit grilliin – näin hän grillaa itse

Aihinen on Laurellin kanssa samoilla linjoilla. Hän uskoo raaka-aineiden omaan makuun, jota tarvittaessa ryydittävät tuoreet yrtit.

– Kun ostaa laadukkaita, tuoreita kauden raaka-aineita, grillaus antaa niihin hyvän maun jo itsessään, Aihinen toteaa.

Lue lisää: Pintapaahdettu lohi on ehkä maailman helpoin grilliherkku – tätä on kokeiltava!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit