Natalia Salmelan helppo ja maukas kukkakaalisalaatti syntyi sattumalta – nyt hän tekee ”koukuttavaa” herkkua aina uudestaan

Kukkakaali on mitä monikäyttöisin ja edullinen kauden vihannes. Natalia Salmelan ohjeella kukkakaali toimittaa riisin virkaa thai-tyyppisen kastikkeen kyljessä.

Kun kukkakaalin silppuaa muruksi, se imaisee maukkaan kastikkeen kuin riisi.

27.7.2021 12:56

Kukkakaali on herkulinen, kevyt ja edullinen vihannes näin kesäaikaan. Ja mikä parasta, sen satokausi on jälleen tällä!

Natalia Salmela julkaisi Satokausikalenteri-blogissa herkullisen kukkakaalireseptin jo pari vuotta sitten. Salmelan mukaan ruoka on kaikessa herkullisuudessaan niin koukuttava, että sitä on tehtävä aina vain uudelleen.

Reseptin ideana on, että pieneksi murusteltuun kukkakaaliin sekoitetaan thai-tyyliin maustettua kastiketta. Kastikkeessa maistuvat Salmelan mukaan samanaikaisesti hapan, makea, suolainen ja tulinen.

Tätä ruokaa ei tarvitse kypsentää.

Salmela kertoo reseptin syntyneen sattumalta, kun hän päätti yhdistää simppeliin aasialaiseen kastikkeeseen kotimaista kauden vihannesta. Suomen pelloilla kasvanut kukkakaali toimittaa siis riisin virkaa ja saa potkua kaukomaiden eksoottisista mauista.

– Hienoksi silputtu kukkakaali oikein imaisee kastikkeen ihanat maut itseensä, Salmela hehkuttaa.

Tässä helpossa ja nopeassa kukkakaalireseptissä vihannesta ei tarvitse edes kypsentää. Se toimii joko sellaisenaan kevyenä salaattiateriana tai sitten lisukkeena esimerkiksi kalan kanssa.

Kukkakaalia aasialaisittain

(kahdelle lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi)

  • 1 pieni kukkakaali

Kastike:

  • 1/2 punainen chili

  • 2 kynttä valkosipulia

  • 1 limen mehu

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 1 tl hunajaa tai sokeria

  • muutama oksa korianteria

1. Valmista ensin kastike. Hienonna chili, valkosipuli ja korianteri hienoksi.

2. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet, maistele tasapainon löytämiseksi.

3. Hienonna kukkakaali veitsellä hienoksi.

4. Sekoita kastike joukkoon ja pyöräytä sekaisin.

Lähde: Satokausikalenteri. Satokausikalenteri tarjoaa reseptejä kauden kasviksista. Kalenterissa kerrotaan, mikä on sesongissa juuri nyt ja mitä kaupan hyllyiltä kannattaa bongailla.

Lue myös: Todella helppo ruoka sopii vaikka grillattavien kylkeen: ”Valmistaudu siihen, että kokonainen kukkakaali häviää alta aikayksikön”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit