Edulliset ruoat arkipäiville: Maukas savulohi, herkkuperunat ja raikkaat salaatit - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Edulliset ruoat arkipäiville: Maukas savulohi, herkkuperunat ja raikkaat salaatit

Ruokalan simppeleillä ohjeilla perheesi syö noin viidelläkympillä viikossa arkipäivinä.

1.8. 15:30

Maanantai

Katkarapusalaatti

100 g vuonankaalia tai pinaattia

1 kurkku

0.5 cantaloupemeloni

0.5 ananas

250 g kirsikkatomaatteja

1 punainen keskivahva chili

1 nippu korianteria hienonnettuna

200 g katkarapuja

Kastike:

3 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl seesamiöljyä

1 limetin mehu

suolaa

ripaus sokeria

Kuutioi kurkku, meloni ja ananas. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna chili. Annostele ainekset tarjoiluastiaan ja ripottele päälle sulatetut katkaravut. Sekoita kastikkeen ainekset ja pirskottele salaatin päälle.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4

Tiistai

Makkara-perunapannu

1 kg uusia perunoita esikeitettynä

400 g laadukasta makkaraa tai nakkeja

1 parsakaali

3 rkl oliiviöljyä

1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

nippu tuoretta timjamia

suolaa

mustapippuria

Keitä perunat melkein kypsiksi. Pilko makkarat ja parsakaali. Pyörittele ainekset öljyssä ja nosta vuokaan. Raasta päälle sitruunan kuorta, purista mehua ja leivitä timjamin oksat vuokaan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4

Keskiviikko

Sitruunapestoperunat ja savulohta

1 kg uusia perunoita

135 g purkki sitruunapestoa

Lisäksi:

savukalaa, esimerkiksi nieriää

Keitä perunat ja sekoita pesto valutettujen perunoiden joukkoon. Tarjoile lisänä salaattia ja savunieriää.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4

Torstai

Merimiespihvi

500 g naudan sisäpaistia

800 g kiinteitä perunoita

4 sipulia

voita kuullotukseen

suolaa ja mustapippuria

3 dl olutta

2 dl lihalientä

50 g voita kuutioina

Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja nuiji niitä hieman.

Ruskista lihat pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota nopeasti voissa.

Lado lihat, sipulit ja perunaviipaleet pataan kerroksittain siten, että päällimmäinen kerros on perunaa.

Lämmitä olut ja lihaliemi. Kaada lämmin olutlihaliemi perunoiden päälle ja asettele voikuutiot padan päälle. Hauduta pataa 180-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä.

Anna ruoan vetäytyä rauhassa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4

Perjantai

Meloni-fetasalaatti

1 kg vesimelonia

200 g fetajuustoa

kourallinen Kalamata-oliiveja

kourallinen varrellisia kapriksia

100 g pistaasipähkinöitä

tuoreita yrttejä

Leikkaa vesimeloni ohuiksi siivuiksi. Siivuta fetajuusto. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä. Nosta tarjoiluastiaan ja tarjoile jogurtti- tai viinietikkakastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit