Ihanan kuohkea mansikkarahka! Kokeile pientä lisäystä ja helppoa reseptiä

Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon Kylmä nakki -kirjan ohjeella syntyy herkullista mansikkarahkaa, jonka juju on kananmunassa.

Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uudessa Kylmä nakki -reseptikirjassa jaetaan helppoja ja pikaisia lapsiperheen arkireseptejä. Äidin paras mansikkarahka on yksi niistä.

6.7.2021 16:00

– Ei tule kesää ilman mansikkarahkaa.

Näin toteavat ruoka-alan taiturit Hanna Gullichsen ja Elina Ylitervo uutuuskirjassaan Kylmä nakki. Se on lapsiperheille ja lapsenmielisille suunnattu reseptikirja, johon on koostettu helppoja ruokia yksinkertaisista raaka-aineista.

Reseptit valmistuvat kirjailijoiden mukaan ”pikkukakkosen aikana tai harrastusrallin lomassa”. Idea Kylmä nakki -kirjaan lähti samannimisestä Instagram-yhteisöstä, jossa lapsiperheet jakavat kiireistä arkea helpottavia reseptivinkkejä.

Yksi helpoista resepteistä on jälkkäri, joka kulkee uutuuskirjassa nimellä Äidin paras mansikkarahka.

Tavanomaisen kermarahkan ohje lienee tuttu kaikille ainakin koulun kotitaloustunneilta: vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon rahka, hieman sokeria ja oman maun mukaan höysteitä – tässä tapauksessa mansikoita.

Tämä pikainen jälkkäri valmistuu muuten täysin samoin kuin edellä kuvattu perinteinen kermarahka, mutta sekaan lisätty vaahdotettu munanvalkuainen tekee siitä tavanomaista kuohkeampaa ja ”höttöistä”, kuten kirjassa kuvaillaan. Rahkasta riittää neljälle syöjälle ja sen valmistuksessa ei mene kuin parikymmentä minuuttia.

Ihan parasta!

Äidin paras mansikkarahka

1 dl kuohukermaa

250 g mansikoita

n. 200 g rahkaa

1 munanvalkuainen

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  2. Leikkaa mansikat paloiksi.

  3. Sekoita mansikat ja rahka kermavaahtoon.

  4. Vispaa valkuainen vaahdoksi puhtaassa kulhossa.

  5. Lisää joukkoon sokeri vähitellen ja jatka vispaamista, kunnes seos muuttuu marenkimaiseksi.

  6. Yhdistä kaikki ainekset toisiinsa varovasti sekoitellen.

  7. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Lue lisää: ”Aivan jäätävän hyvää” – itkukanapasta on hittiohjeen uusi versio, jota kannattaa kokeilla

Lue lisää: Nerokas tapa viipaloida omenat piirakkaan – unohda pilkkominen veitsellä

Lue lisää: Hanna Gullichsenin täydellinen munakas valmistuu tekniikalla, joka on helppo oppia: ”Kolmessa minuutissa parasta pikaruokaa”

Lue lisää: Mansikka-valkosuklaarahka

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit