Herkullinen kermakastike broilerille ja ruokaisa munakas - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Nyt on hyvä kermakastike broilerille – ja munakas, josta ei taatusti jää nälkä

Yrttiviljelijän sadonkorjuuaika kestää läpi kesän.

Kesäbroisku sujahtaa korianterikylpyyn.

19.7. 16:00

Ihanat yrtit maustavat niin ruoat kuin kastikkeet ja drinkitkin. Tässä on neljä herkullisia ohjeita, joihin yrttejä voi hyödyntää.

Korianteri-kermakastike broilerille

  • 1 pkt (550 g) broilerin rintafilettä

  • 2 ruukkua (noin 2 dl) korianteria

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 20 g tuoretta inkivääriä

  • 2 kevätsipulinvartta

  • 1 pss (150 g) sokeriherneitä

  • 1 limen mehu ja kuori

  • 4 dl kermaa

  • 1 dl vettä

  • 1 rkl hunajaa

  • 2 rkl öljyä (½ tl suolaa)

  • 1 kanaliemikuutio

Ota broilerin fileet paketista, pyyhi kuiviksi.

Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limen mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.

Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.

Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limen kuoriraasteella ja mehulla.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Egyptiläisten fritata on ihanan minttuinen zuccinimunakas eggah.

Egyptiläinen yrttimunakas eggah

  • 1 pieni (noin 200 g) kesäkurpitsa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 pieni punainen chili

  • 1 dl tuoreita mintun lehtiä

  • 2+2 rkl oliiviöljyä

  • 2 siivua vaaleaa leipää

  • ½ dl maitoa

  • 8 kananmunaa

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl leivinjauhetta

  • 1 pkt (200 g) fetaa

Suikaloi kesäkurpitsa, hienonna valkosipulit ja chili. Irrota mintun lehdet.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa, uuninkestävässä paistinpannussa, halkaisijaltaan noin 25 cm. Paista kesäkurpitsaa, valkosipulia ja chiliä 3–5 minuuttia. Lisää joukkoon kolmannes mintusta. Ota paistos pannulta ja anna jäähtyä hetki.

Laita leipäpalat maitoon likoamaan 5 minuutiksi. Yhdistä kulhossa munat, suola ja leivinjauhe. Murenna joukkoon lionnut leipä ja paistetut vihannekset.

Lisää tilkka öljyä pannulle ja kaada munaseos pannuun. Kypsennä munakasta uunissa ensin 10 minuuttia. Ota munakas uunista ja murenna feta pinnalle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes muna on kokonaan hyytynyt. Koristele tuoreella mintulla ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksi: 2–4

Sinappisiin vartaisiin on lupa tunkea yrttejä reilulla kädellä!

Yrttinen tomaattilohivarras

  • 600 g lohta

  • 2 rs (á 200 g) erivärisiä tomaatteja

  • 3 rkl tuoretta oreganoa tai meiramia

  • 3 rkl tuoretta tilliä

  • 2 rkl tuoretta timjamia

  • 2 rkl tuoretta rosmariinia

  • 2 rkl dijon-sinappia

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

Poista kalafileestä ruodot ja nahka, leikkaa pala haarukkapaloiksi. Laita kalapalat ja tomaatit kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit, sinappi, sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Laita kalat ja tomaatit varrastikkuihin.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kalavartaat pellillä kuumaan uuniin, grillivastuksen alle ja paahda noin 15 minuuttia, kalapalojen koosta riippuen.

Valmistusaika: 50 minuuttia

Annoksia: 4

Täytä kannu tai lasit jäillä, laita joukkoon sitruunasiivuja, tuoretta sitruunamelissaa ja kukkia koristeeksi.

Sitruunamelissavermutti-spritzer

  • 3 dl sitruunamelissaa

  • 3 dl sokeria

  • 3 dl vettä

Juoma:

  • 5 dl tonic-vettä

  • 3 dl vaaleaa vermuttia

  • 2 dl sitruunamelissasiirappia

Lisäksi:

  • jäitä

  • 1 sitruuna siivuina

  • muutama sitruunamelissan oksa

  • syötäviä kukkia

Laita kattilaan sitruunamelissa, sokeri ja vesi. Kuumenna ja keitä hiljalleen 3–5 minuuttia niin, että sokeri liukenee veteen ja neste keittyy hieman kasaan. Ota kattila liedeltä ja anna nesteen jäähtyä kokonaan. Siivilöi makusiirappi.

Sekoita juoman ainekset suoraan kannussa tai jaa isoihin laseihin. Täytä kannu tai lasit jäillä, laita joukkoon sitruunasiivuja, tuoretta sitruunamelissaa ja kukkia koristeeksi.

Valmistusaika: 10 minuuttia + siirapin jäähtyminen

Annoksia: 4

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit