Sangriasorbetti: katso ohje Saaran kesäisen raikkaaseen sorbettiin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Saaran viilentävä, sangrian makuinen herkku nostetaan pakkasesta pöytään: ”Kaikilta tuli ihastunut huudahdus, että ei vitsi miten hyvää!”

Sangriasorbetin voi tehdä myös kiteisempänä granitana, jolloin valmistuksessa ei tarvita jäätelökonetta.

Sangriasorbetissa yhdistyvät kesän parhaat maut.

23.6. 18:30

Hellekeleillä mikään ei houkuttele enemmän kuin kylmä jäätelö. Näin ajatteli myös suositun ruokablogin Viimeistä murua myöten kirjoittaja Saara Atula pohtiessaan, miten avatun punaviinipullon voisi hyödyntää helteellä.

Syntyi sangriasorbetti, jossa yhdistyvät klassinen kesädrinkki sekä viilentävä jälkiruoka. Ja lopputulos on yksinkertaisesti herkullinen!

– Sorbetista tuli niin hyvä, että vietiin se piknikille ja tarjosin sitä noin seitsemälle kaverille. Kaikilta tuli välitön ihastunut huudahdus, että ei vitsi miten hyvää! Saara kertoo.

Punaviini, appelsiinimehu sekä marjat ja hedelmät luovat yhdessä harmonisen lopputuloksen. Saaran mukaan sorbetin maku muistuttaa eniten punaisista marjoista, ja punaviini tuo sorbettiin syvyyttä.

– Mitään selkeää esiin puskevaa makua ei ole. Kun maistatutin tätä kavereilla, kaikilla oli vaikeuksia nimetä yhtäkään raaka-ainetta tästä. Jopa se, mitä alkoholia on käytetty, on aika hankala tunnistaa.

Lue lisää: Sonjan jäätelöstä tuli hitti Tiktokissa – syntyy vain kolmesta raaka-aineesta, eikä jäätelökonetta tarvita: ”Lopputulos oli todella herkullinen”

Jäätelökoneen avulla sorbetti ei vaadi tekijältään muuta kuin seoksen keittämisen kasaan. Jäinen sangriaherkku onnistuu kuitenkin myös pelkän pakastimen avulla, jolloin valmistus kestää hieman pidempään ja lopputulos on lähempänä granitaa.

– Granitana tämä valmistetaan niin, että siinä vaiheessa kun sorbetti kaadettaisiin jäätelökoneeseen, niin seos kaadetaankin laakeaan astiaan ja pistetään pakkaseen. Tätä käydään sekoittelemassa noin puolen tunnin välein, niin usein kuin jaksaa, mutta suositeltavaa olisi käydä sekoittamassa noin neljän tunnin ajan. Mitä enemmän jaksaa sekoittaa, sen vähemmän jäähileitä muodostuu, Saara opastaa.

Sangriasorbetin ohje

Ainekset

4 dl punaviiniä

2 dl appelsiinimehua

½ vihreä omena pilkottuna

2 dl pakastemansikoita

1 dl pakastevadelmia

½ sitruunan kuori ja puristettu mehu

1 3/4 dl sokeria

Valmistus

Lisää kattilaan punaviini, appelsiinimehu, omena, mansikat, vadelma ja sitruunan kuori sekä mehu. Keitä hiljakseen n. 30 minuutin ajan. Näin alkoholi haihtuu ja maut tasoittuvat paremmin. Lisää sokeri ja anna sen liueta seokseen. Ei tarvitse enää lämmittää.

Jätä seos jäähtymään huoneenlämpöiseksi, minkä jälkeen laita jäätelö jäätelökoneeseen. Sorbetin valmistuminen kestää koneessa noin tunnin. Mahdollisuuden mukaan pakasta vielä yön yli, sillä koneesta tullessa sorbetti on helposti vielä hieman löysää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit