Peggyn ihana ja mehevä marjapiirakka on takuuvarma herkku – ”Tuo kasvoille hymyn”

Kesäinen marjapiirakka onnistuu varmasti Peggy Thomaksen ihanalla reseptillä.

Kuningatarpiirakkaan voi käyttää mitä tahansa lempimarjoja.

9.6.2021 19:30

Pieni punainen keittiö -blogia kirjoittava Peggy Thomas on tunnettu herkullisista ja vaivattomista ohjeistaan. Suositun blogin lisäksi Thomas on julkaissut aiemmin ruokakirjat Parhaat Kalareseptit sekä Juhlaruokakirja (2019).

Yksi Peggyn tunnetuimmista ohjeista on maukas perunasalaatti, josta kerroimme aiemmin. Se sopisi mainiosti esimerkiksi tulevan juhannuksen juhlapöytään.

Lue myös: Peggyn perunasalaatista tuli hitti: ”Joka kerta kaikki katoaa mystisesti”

Peggy Thomaksen uusin teos on vasta ilmestynyt Kesäruokakirja (Readme). Nimensä mukaisesti se tarjoaa kesäisiä ohjeita, kuten esimerkiksi grilliruokia, pääruokia, jälkiruokia, juomia, salaatteja ja muita kesään sopivia herkkuja.

Thomas kirjoittaa, että lämpiminä kesäpäivinä keittiössä ei kuitenkaan viihdy kukaan, joten asia on huomioitu ohjeissa. Reseptit ovat mutkattomia.

– Kesä kestää vain hetken, joten nautitaan siitä hymyssä suin yhdessä ja saman pöydän ääressä, Thomas kirjoittaa kirjan esipuheessa.

Kotoisa piirakka

Yksi kirjan ihana ohje on kuningatarpiirakka, josta riittääkin tarjottavaa useammalle kahvittelijalle yhteiseen nautiskeluun.

– Kuningatarpiirakasta tulee mieleen mummola. Piirakassa on jotain niin kotoisaa, joka tuo kasvoille hymyn, Thomas kirjoittaa ohjeesta.

Peggyn resepti on raikas, sillä täytteeseen tulee muun muassa maustamatonta jogurttia. Ohje on helppo. Se ei vaadi tietynlaista piirakkavuokaa, sillä piirakka paistetaan pellillä. Täytteeseen voi käyttää mitä tahansa lempimarjoja.

Kuningatarpiirakka

Piirakkapohja:

  • 300 g voita

  • 3 dl sokeria

  • 3 kananmunaa

  • 7 dl vehnäjauhoja

  • 3 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 dl kuohukermaa

  • 1 tl (luomu)sitruunan kuoriraastetta

Mascarpone-jogurttitäyte

  • 250 g mascarponea

  • 2 dl maustamatonta jogurttia

  • 3 kananmunaa

  • 1½ dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 dl mansikoita puolitettuna

  • 2 dl vadelmia

  • 2 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta pesty sitruunan kuori.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.

Lisää kuivat aineet ja kuoriraaste taikinaan kevyesti sekoittaen ja lopuksi lisää kerma. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja tasoita lastalla pinta.

Sekoita mascarpone, jogurtti, kananmunat ja mausteet keskenään.

Kaada mascarpone-jogurttitäyte taikinan päälle ja ripottele mansikat pinnalle.

Kypsennä uunissa keskitasolla 200 °C:ssa noin 40 minuuttia. Nosta uunista, anna hetki jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Resepti: Peggy Thomas, Kesäruokakirja (Readme 2021)

Lue myös: Ihanan mehevä raparperipiirakka! Tästä ohjeesta on iloa koko kesän

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit