Näin teet herkulliset bruschetta-leivät - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Aivan ihanat pikkusuolaiset kahvipöytään! Tarun herkulliset bruschetta-leivät ovat edullisia ja helppoja valmistaa

Klassiset bruschetta-leivät ovat helppoja, edullisia ja maukkaita suolaisia tarjottavia kesän kahvipöytään.

Rapeisiin tomaattileipiin voi käyttää vaikka edellisen päivän patonkia.

13.6. 13:00

Bruschetta on paahdettua leipää, joka tarjoillaan perinteisesti tuoreen tomaatin kanssa. Tähän annokseen voit hyödyntää erinomaisesti edellisen päivän patongin loput. Reseptiin voi käyttää myös tuoretta patonkia.

Kuvan leivissä on käytetty kirsikkatomaatteja, mutta yhtä hyvin niihin sopivat myös muut tomaatit. Tomaateista tulevan ylimääräisen nesteen voi halutessaan valuttaa pois.

Valkosipuliöljyn voi tehdä jo hyvissä ajoin ennakkoon. Valkosipulisattumat voi siivilöidä pois öljyn joukosta.

Tarjoile rapeat leipäpalat esimerkiksi grilliruokien lisukkeena tai herkullisena iltapalana. Ne sopivat myös suolaisiksi cocktailpaloiksi juhlapöytään.

Bruschetta-leivät

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 100 g tomaattia

  • 1 rkl tuoretta basilikaa

  • maun mukaan suolaa

  • maun mukaan rouhittua mustapippuria

  • 6 siivua patonkia

Mittaa oliiviöljy kulhoon. Raasta tai pilko valkosipuli hienoksi. Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Pilko tomaatit ja hienonna tuore basilika. Nosta ne yhdessä toiseen kulhoon. Lisää joukkoon vielä maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita ainekset keskenään.

Leikkaa patonki siivuiksi. Voitele leipäpalat valkosipulilla maustetulla oliiviöljyllä molemmin puolin. Paahda leivät grillissä tai pannulla, jotta saat leipiin kauniit paistoraidat. Nosta leivät tarjoiluastialle ja lusikoi tomaattiseosta leipien päälle.

Jos valkosipulinmakuista oliiviöljyä jää yli, voit lusikoida sitä vielä hieman tomaattien päälle. Nämä leivät ovat parhaimmillaan heti valmistamisen jälkeen.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit