Paras pannukakku kesään! Vaihda maito piimään ja huomaa heti ero maussa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Paras pannukakku kesään! Vaihda maito piimään ja huomaa heti ero maussa

Nokkos-fetapannari on loistava kesäruoka! Tarvittavat nokkoset kerää hetkessä.

Pannari maistuu kesäpöydässä. Siitä voi tehdä niin makeita kuin suolaisiakin versioita.

5.6. 10:34

Nokkosia voi käyttää ryöpättynä pinaatin tapaan ja niitä voi kerätä ruoaksi koko kesän. Nuoret nokkoset voi leikata talteen varsineen, kun taas isoiksi kasvaneista nokkosista kannattaa saksia käyttöön vain ylimmät lehdet.

Tuuheista nokkoskasvustoista kerää nopeasti yhteen ruokaan tarvittavan määrän lehtiä.

Nokkosten käyttö on helppoa: kasvit huuhdotaan hyvin siivilässä ja mahdolliset roskat poistetaan. Tämän jälkeen nokkoset kipataan kiehuvaan veteen kattilaan ja keitetään noin minuutin ajan. Hyvin valutetut nokkoset ovat valmiita silputtaviksi ruokiin.

Tällä kertaa nokkosista valmistetaan ihana kesäinen pannari. Maidon sijaan nesteenä on piimä, joka antaa makuun makoisaa happamuutta. Pannarin pinnalle paloiteltu feta paahtuu uunissa herkullisiksi sattumiksi.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit