Kaipaatko vaihtelua arkiruokaan? Pellillä valmistuva broilerimureke on helppo ja riittoisa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kaipaatko vaihtelua arkiruokaan? Pellillä valmistuva broilerimureke on helppo ja riittoisa

Kokeile seuraavaksi broilerimureketta, joka paistetaan koko pellin kokoisena versiona.

Helppo mureke valmistuu tällä kertaa broilerinjauhelihasta. Pinnalla paahtuvat kasvikset antavat ruokaan väriä ja makua.

17.5. 10:33

Murekemassa valmistuu tutuista aineksista: broilerinjauhelihan joukkoon sekoitetaan kananmuna, korppujauhoja ja mausteita. Purkillinen smetanaa antaa makuun täyteläisyyttä.

Tällä kertaa korppujauhoja ei kuitenkaan turvoteta erikseen, sillä ne ehtivät imaista murekkeesta ylimääräisen kosteuden paistamisen aikana.

Nopeimmin mureke kypsyy, kun se paistetaan isona levynä pellillä. Samalla voi kypsentää myös kasvikset, terttutomaatit ja kesäkurpitsaviipaleet, jotka lisätään paahtumaan murekkeen päälle. Paistamisen jälkeen mureke viimeistellään fetajuustolla ja pinaatilla.

Entä lisuke? Murekkeen paistuessa ehtii valmistaa bulgurin, joka hautuu kypsäksi kiehautetussa vedessä lieden laidalla ihan itsekseen.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit