Herkullinen tuorepasta valmistuu vain jauhosta ja kananmunasta – yksinkertainen ohje päihittää kaupan valmiit - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Herkullinen tuorepasta valmistuu vain jauhosta ja kananmunasta – yksinkertainen ohje päihittää kaupan valmiit

Tuorepastan valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta on yllättävän yksinkertaista.

Tuorepasta valmistuu yksinkertaisimmillaan pelkästä munasta ja jauhosta.

15.5. 16:20

Instagramista tutut Pastamuijat Anni Paakkunainen ja Giuliana Mirabella kertovat, että Etelä- ja Keski-Italiassa tuorepastaa tarjoillaan usein juhlaruokana ja viikonloppuisin.

– Tuorepastan valmistaminen on yllättävän helppoa, mutta koska se vie hieman aikaa ja on suositeltavaa syödä heti samana päivänä, se sopii parhaiten juhlaan ja viikonloppuun.

Napolilaislähtöinen Giuliana kertoo, että hänen lapsuudessaan gnocchia eli tuoreperunapastaa tehtiin ja syötiin usein nimenomaan sunnuntaisin.

Tuorepasta kannattaa valmistaa itse

Kaksikko on yhtä mieltä siitä, ettei Suomen kaupoissa myytävä valmis tuorepasta ole erityisen hyvää.

– Suomen marketeissa myytävät tuorepastat eivät täytä italialaisia kriteereitä, joten suosittelemme käyttämään kaupan valikoimasta enemmin laadukasta kuivapastaa kuin tuorepastaa. Itse tehtynä tuorepasta on kuitenkin todella herkullista!

Anni ja Giuliana kannustavatkin rohkeasti kokeilemaan tuorepastan valmistamista itse. Yksinkertaisimmillaan se vaatii vain jauhoja ja kananmunaa.

– Taikinaan lisätään joskus myös oliiviöljyä tai suolaa, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Pastakonettakaan ei tarvita, jos kotoa löytyy kaulin ja veitsi.

Naisten mukaan vapaalla kädellä voi leikata muun muassa nauhamaista tagliatellea tai maltagliatia. Se tarkoittaa suomeksi huonosti leikattua pastaa.

Pastamuijien mukaan nauhamaista Tagliatelle-pastaa voi leikata myös käsin.

Pastamuijien tuorepasta

Annoksia: noin 4

Tarvitset:

  • 300 grammaa Farina 00 di grano tenero -jauhoja

  • 3 kananmuna

  • (oliiviöljyä)

  • (suolaa)

Valmistus:

  1. Sekoita kananmuna jauhoihin. Lisää halutessasi tilkka öljyä tai ripaus suolaa.

  2. Vaivaa taikinaa huolella noin 15 minuuttia, jotta siitä tulee tasainen ja kiinteä pallo.

  3. Kääri takina kelmuun ja anna sen levätä noin 30–60 minuuttia

  4. Kauli taikinapallo tasaiseksi levyksi ja leikkaa pastat esimerkiksi lastuiksi tai nauhaksi. Käytä apuna runsaasti jauhoa, ettei taikina ja pastalastut tarraa toisiinsa.

  5. Keitä pastoja noin kaksi minuuttia runsaasti suolatussa vedessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit