Ohje, jolla grillatusta maissista saa todella herkullista – oletko koskaan kokeillut? - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ohje, jolla grillatusta maissista saa todella herkullista – oletko koskaan kokeillut?

Keittiömestari Johanna Nelsonin uudessa ruokakirjassa on resepti, jota kannattaa kokeilla.

Elote on meksikolaiseen katukeittiöön kuuluva, juustolla maustettu maissintähkä.

11.5. 11:03

Grillatut maissintähkät ovat monien lempiherkkuja. Ne onnistuvat monella tavalla, mutta jos niistä haluaa tehdä jotain vieläkin herkullisempaa, seuraavia ohjeita kannattaa kokeilla.

Tammen Suuressa Grillikirjassa (Tammi 2018) kerrotaan, että maissintähkiä kannattaa grillata ensin suoralla lämmöllä 3–4 minuuttia kiertämällä niitä välillä grillauksen aikana. Lopuksi maissintähkiä grillataan epäsuoralla lämmöllä 20–25 minuutin ajan.

Tämän jälkeen ne voi maustaa herkullisella ohjeella, josta kerrotaan muun muassa vasta ilmestyneessä Johanna Nelsonin kirjoittamassa kirjassa Menu – Reseptejä yhteisiin hetkiin (Cozy Publishing). Kyseessä on Elote, joka on meksikolaiseen katukeittiöön kuuluva, juustolla maustettu maissintähkä.

Ohjeessa grillatut maissintähkät pyöräytetään majoneesissa, ja päälle raastetaan queso fresco -juustoa. Se on hieman fetamainen tuorejuusto, joka sopii hyvin maissintähkiin suolaisuuden vuoksi. Isommista marketeissa sitä löytyy hyvin, mutta tarvittaessa maukkaan tuloksen saa myös sekoittamalla parmesaania ja fetaa.

Meksikolainen katumaissi Elote

Annoksia: 4

  • 4 maissintähkää

  • 1 rkl voita

  • 1 tl suolaa

  • 2 rkl majoneesia

  • 100 g queso fresco -juustoa

  • 1 tl chilijauhetta

  • 1/2 tl mustapippuria

  • tuoretta korianteria

  • 1 limetti

Valmistusohjeet

  1. Grillaa maissit tasaisen ruskeaksi.

  2. Valele grillattu maissi voilla ja mausta suolalla.

  3. Pyöräytä majoneesissa ja raasta päälle runsaasti queso fresco -juustoa.

  4. Ripottele päälle chilijauhetta ja mustapippuria.

  5. Koristele silputulla korianterilla ja tarjoile lämpiminä limettilohkojen kanssa.

Vinkki: Kokeile elotea purkkimaissista valmistettuna salaattina.

Resepti: Johanna Nelson, Menu – Reseptejä yhteisiin hetkiin (Cozy Publishing 2021)

”Ruoka ravitsee vatsan, mutta seura ruokkii sielua”

Keittiömestari Johanna Nelsonin Menu-kirja syntyi, kun koronasulku toi pitkän lomautuksen ravintola-alalle. Kirjan kantavana teemana ovat jaettavat ruoat.

Kirjassa on kymmenen erilaista menuta muun muassa aamiaisiin, kisakatsomoihin, leffailtoihin, aasialaisen ruoan ystäville ja rapujuhliin.

Kirjassa on jaettavien herkkuruokien ohjeita.

– Haluan uskoa, että voimme kaikki jälleen pian istuutua suuren pöydän ympärille, iloiten ja koskettaen, ruokaa vatsoissa ja naurua ilmassa. Ruokapöydät ovat merkityksellisiä, sillä ne kokoavat meidät ympärilleen – viihtymään, Nelson kirjoittaa kirjan esipuheessa.

Hän nostaa esiin myös yhdessä syömisen merkitystä hyvinvoinnille. Erityisesti pitkän erossa olemisen jälkeen.

– Tämä ei todellakaan ole terveyskirja reseptien suhteen, mutta ehkä se on mielenterveyskirja siinä mielessä, että kokkaaminen on terapeuttista ja yhdessä syöminen parantaa monet haavat.

Ruoka ravitsee vatsan, mutta seura ruokkii sielua, Nelson kirjoittaa.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit