Ihana äitienpäiväkakku! Kaurakeksikakku onnistuu aloitteleviltakin leipureilta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ihana äitienpäiväkakku! Kaura­keksi­kakku onnistuu aloitteleviltakin leipureilta

Helppo kauralastutaikina valmistuu sekoittamalla ainekset kattilassa yhteen.

Rapeaa, pehmeää ja viileää! Jäätelöllä täytetty kauralastukakku sopii täydellisesti äitienpäivään.

8.5. 9:05

Moni innokas leipoja on aloittanut harrastuksensa kauralastuista. Ohuiden kaurakeksien taikina valmistuu kattilassa sekoittamalla sokerit, jauhot ja hiutaleet sulatetun rasvan joukkoon.

Samankaltaisesta taikinasta onnistuvat pienten lastujen sijaan myös isot keksit, joista voi rakennella kokonaisen täytekakun.

Tärkeintä kakun valmistuksessa on antaa keksipohjien jäähtyä rauhassa pellillä paistamisen jälkeen, jolloin ne tiivistyvät ja rapeutuvat. Näin niitä on helpompi käsitellä.

Oheisessa ohjeessa kauralastukakku täytetään jäätelöllä, banaaniviipaleilla ja marjoilla. Pehmeä kermavaahtokuorrutus sopii ihanasti rapeapohjaiselle kakulle.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit