Jennan vappukakku lumoaa kahvipöydässä – näyttävä ja kaunis koristelu on helpompi kuin uskotkaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Jennan vappukakku lumoaa kahvipöydässä – näyttävä ja kaunis koristelu on helpompi kuin uskotkaan

Kaunis vappukakku kruunaa juhlapöydän.

Kakussa maistuvat suklaa ja mansikka.

30.4. 15:43

Jenna Tapola julkaisee Instagramissa maukkaita leivontaohjeita ja arkiruokareseptejä.

Kaunis vappukakku on yksi ihastuttava esimerkki Tapolan ohjeista. Alun perin Jennan äidin syntymäpäiviä varten leivottu suklaa-mansikkakakku sai upean koristelun, joka sopii täydellisesti vappupäivän pöytään.

Jenna koristeli kakun minidonitseilla, vaahtokarkeilla ja kekseillä sekä pienellä määrällä kauniita nonparelleja. Tulos on kaunis ja näyttävä. Mallin avulla siinä onnistuvat nekin, jotka luulevat olevansa hieman heikoilla kakkujen koristeluissa.

Mallia seuraamalla onnistuu

Instagramissa julkaistulla videolla näytetään, kuinka koristeluiden yksinkertaisella järjestämisellä saa aikaiseksi hienon lopputuloksen.

Jenna käytti koristelussa itse valmistamiaan minidonitseja, mutta yhtä hyvin tähän sopisivat kaupoista saatavat valmiit minidonitsit. Ne voi kuorruttaa sulatetulla valkosuklaalla.

– Värjäsin sulatettua valkosuklaata pinkillä pastavärillä.

Kun seuraa Jennan mallia, omasta kakusta voi saada kerrassaan hurmaavan kahvipöydän vetonaulan. Tämä kakku sopisi hyvin myös äitienpäivään tai synttärikakuksi.

Jennan suklaa-mansikkakakku on juustokakkumainen, mutta pohja ei ole keksipohjainen, vaan pehmeä. Pohjan voi tehdä jo edellispäivänä valmiiksi ja sen voi säilyttää jääkaapissa kelmutettuna, Jenna kertoo.

Jos teet kakun vappuaattona, se on herkullinen vappupäivänä, kun se on saanut maustua jääkaapissa yön yli.

Suklainen mansikkajuustokakku

Annoksia: 12–15

Pohja:

  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia

  • 0,75 dl rypsiöljyä

  • 3 kananmunaa

  • 0,5 dl kevytmaitoa

  • 0,5 dl kahvia

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 2 dl hienoa sokeria

  • ripaus suolaa

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl kaakaojauhetta

  • 1,5 tl ruokasoodaa

  • 1,5 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g pakastemansikoita (paino punnittu jäisenä)

  • 200 g mansikkarahkaa

  • 200 g vaniljatuorejuustoa

  • 4 dl vispikermaa

  • 0,5 dl sokeria

  • 9 liivatelehteä

Koristeluun

  • pastaväriä

  • minidonitseja

  • valkosuklaata

  • keksejä

  • vaahtokarkkeja

  • nonparelleja

Pohjan valmistaminen

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Leikkaa vuoan pohjalle (läpimitta 23 cm) leivinpaperi ja voitele vuoan reunat esimerkiksi vuokasprayllä.

  3. Sekoita kevyesti kulhossa maustamaton jogurtti, rypsiöljy, maito, kahvi, vanilja-aromi ja kananmunat.

  4. Lisää nesteiden sekaan sokeri ja suola, sekoita.

  5. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.

  6. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä nesteiden sekaan nuolijalla sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä kuitenkaan vaivaa taikinaa liikaa.

  7. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 26–30 minuuttia keskitasolla. Kokeile kypsyys puutikulla kakun keskeltä.

  8. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat pohjan jäähdytysritilälle.

  9. Laita pohja paistopinta alaspäin tarjoilualustalle ja laita ympärille korkea reunakalvo.

  10. Mikäli sinulla ei ole reunakalvoa tai tarpeeksi korkeaa kakkuvuokaa, voit jatkaa vuokaa leivinpaperilla, joka on kaksin kerroin. Voitele reunakalvoa hieman esimerkiksi vuokasprayllä. Näin kalvo irtoaa hyvin ja reunasta tulee tasainen.

Täytteen valmistaminen

  1. Sulata pakastemansikat ja soseuta mansikat tasaiseksi.

  2. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

  3. Laita vatkauskulhoon jääkaappikylmä vispikerma, sokeri ja pastaväriä, vatkaa kevyeksi vaahdoksi. (Älä vatkaa liikaa, muuten seos ei asetu pohjan päälle kauniisti.)

  4. Yhdistä toisessa kulhossa mansikkarahka ja tuorejuusto, lisää puolet mansikkasoseesta ja sekoita tasaiseksi.

  5. Kuumenna pieni määrä mansikkasosetta ja lisää liivatteet, sekoita tasaiseksi.

  6. Lisää liivateseokseen loput mansikkasoseesta. Sekoita ja kaada tuorejuustoseokseen ohuena nauhana samalla vatkaten.

  7. Yhdistä vaahto tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle heti ja anna hyytyä yön yli.

  8. Irrota reunakalvo ja aloita koristelu. Koristeena käytin puolitettuja keksejä, eri kokoisia vaahtokarkkeja, minidonitseja, sokerihelmiä sekä nonparelleja.

  9. Minidonitsit on tehty sitruunadonitsiohjeella. Ne on kuorrutettu vaaleanpunaiseksi värjätyllä valkosuklaalla. Voit käyttää myös kaupan valmiita minidonitseja ja kuorruttaa ne valkosuklaalla. Lisäksi voit käyttää koristelussa erilaisia sokerihelmiä ja nonparelleja.

Resepti: Jenna Tapola

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit