”Pakahduttavan ihana herkku” – nämä vohvelitäytteet vievät kielen mennessään - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

”Pakahduttavan ihana herkku” – nämä vohvelitäytteet vievät kielen mennessään

Helppoa, hauskaa ja halpaa – siksipä kaikki rakastavat vohveleita!

Näihin vohveleihin voi upottaa vaikka jo hieman tummuneet banaanit.

1.5. 12:00

Kokeilisiko tänään pekonia vai munakoisoa? Sulaa suklaata vai muhevaa banaania? Testaa vaikka kaikki!

Banaanilla mehevöitetyt vohvelit ovat pakahduttavan ihana herkku. Tuhdit pekonivohvelit vaahterasiirapilla lennättävät ajatukset Kanadaan.

Tuoreet vadelmat raikastavat syntisen ihanat suklaavohvelit. Vegaanisissa munakoisovohveleissa puraisevat chili ja korianteri.

Banaanivohvelit Nutella-kastikeella

  • 2 kypsää banaania

  • 3 kananmunaa

  • 5 dl piimää

  • ½ dl sulatettua voita tai juoksevaa kasvirasvaa

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 3 rkl sokeria

  • 2 tl leivinjauhe

  • 2 tl kanelia

  • 1 tl inkivääriä

  • Nutellakastike

  • 1 dl Nutellaa

  • 1 dl vispikermaa

Lisäksi

  • 2 banaania

  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

Muussaa banaanit kulhossa haarukalla. Vatkaa joukkoon munat, piimä ja sulatettu voi.

Lisää jauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää raudalle rasvaa tarvittaessa.

Laita kattilaan Nutella ja kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike on tasaista. Viipaloi banaanit.

Tarjoa vohvelit viipaloitujen banaanien kanssa. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele annokset hasselpähkinärouheella.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Tuhdit pekonivohvelit vaahterasiirapilla lennättävät ajatukset Kanadaan.

Yön yli -vohvelit

  • 4 dl maitoa

  • 3 dl spelttivehnäjauhoja

  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja

  • 2 tl kuivahiivaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 dl sulatettua voita

  • 2 kananmunaa

Lisäksi

  • 1 pkt pekonia

  • vaahterasiirappia

  • voita

Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja lisää se jauhojen joukkoon yhdessä sulatetun voin kanssa. Peitä kulho tiiviisti muovikelmulla ja anna taikinan kohota yön yli, vähintään 10 tuntia.

Erottele keltuaiset taikinanjoukkoon ja vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto vohvelitaikinaan.

Kuumenna vohvelirauta täydelle teholle. Voitele rauta öljyllä tai voilla. Paista taikinasta paksuja vohveleita. Paista 3–4 minuuttia, kunnes vohveli on kypsä.

Paista vohveleiden lisäkkeeksi pekonia ja valuta päälle reilusti vaahterasiirappia. Lisää halutessasi nokare voita vohveleiden pinnalle.

Valmistusaika: 20 minuuttia + taikinan tekeytyminen vähintään 10 tuntia

Annoksia: 4

Tuoreet vadelmat raikastavat syntisen ihanat suklaavohvelit.

Suklaavohvelit

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta

  • ¾ dl sokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl ruokasoodaa

  • ¾ tl suolaa

  • 4 kananmunaa

  • 2 tlk appelsiinirahkaa

  • 1 dl maitoa

  • ½ dl öljyä tai juoksevaa kasvirasvaa

  • 100 g taloussuklaata

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

  • tuoreita vadelmia

Mittaa kuivat ainekset isoon kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään munat, rahka, maito ja rasva. Lisää munaseos kuivien ainesten joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Rouhi suklaa tukevalla veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää suklaa taikinaan.

Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää raudalle rasvaa tarvittaessa.

Tarjoa suklaavohvelit vaniljajäätelön ja tuoreiden vadelmien kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia 4–5

Munakoisovohvelit ja avokado-omenasalsa

  • 1 iso munakoiso

  • 1 tl suolaa

  • 2–3 rkl oliiviöljyä

Avokado-omenasalsa:

  • 2 kypsää keskikokoista avokadoa

  • 1 vihreä omena

  • 1 limetti

  • 3 kevätsipulia

  • 1 vihreä chili

  • 2 rkl korianteria hienonnettuna

  • ¼ tl suolaa mustapippuria myllystä

Viipaloi munakoiso noin puolen sentin kiekoiksi ja ripottele pinnalle suola. Anna munakoisojen itkettyä vartin verran.

Valmista sillä aikaa salsa. Kuutioi avokado ja omena kulhoon, purista joukkoon limetin mehu. Suikaloi kevätsipulit ja hienonna chilit sekä korianteri. Sekoita ainekset keskenään ja mausta.

Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi ja voitele kiekot oliiviöljyllä. Kuumenna vohvelirauta.

Nosta neljä munakoisoviipaletta vohveliraudan väliin ja paista munakoisoja 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti. Tarjoa kuumina avokado-omenasalsan kanssa.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit