Peggyn perunasalaatista tuli hitti: ”Joka kerta kaikki katoaa mystisesti” – kokeile myös näitä takuuvarmoja ohjeita

Perunasalaatti maistuu monin eri tavoin tehtynä. Kokosimme herkullisia ohjeita yhteen.

Täyteläinen perunsalaatti sopii vappupöytään.

28.4.2021 15:04

Perunasalaatti kuuluu vappupöydän perinteisiin tarjottaviin. Koostimme hyviä ohjeita, joista voi ammentaa ideoita.

Perunasalaateista on erilaisia variaatioita: on paahdetuista perunoista tehtyjä salaatteja, smetanalla, kermaviilillä tai fetajuustolla maustettuja, sekä kirkkaita, öljypohjaisia perunasalaatteja.

Perunasalaattia voikin varioida oman maun mukaan ja ottaa resepteistä vain sellaisia aineksia, jotka maistuvat itselle. Tämä pistaasipähkinöillä maustettu vaihtoehto on herkullinen ja muunneltavissa oman maun mukaiseksi.

Pistaasi-perunasalaatti

  • 0,5 l keitettyjä perunoita kuutiona

  • 1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä

  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 rkl kapriksia hienonnettuna

  • suolaa vastajauhettua valkopippuria

  • 1 dl smetanaa

Pistaasi-perunasalaatti on täynnä makua.

”Myhäilen tyytyväisenä”

Kerroimme viime vuonna myös Peggyn perunasalaatista, joka maistuu läpi vuoden. Siinä feta on keskeisessä roolissa. Ohje julkaistiin Peggy Thomaksen Pieni punainen keittiö -blogissa ja se on kerännyt runsaasti lukijoita niin blogissa kuin Ilta-Sanomissakin.

Thomas kertoi aihetta käsittelevässä jutussa, että ohjeesta on tullut todella suosittu. Siitä on tullut myös hänen oma suosikkinsa.

– Kun haarukoin viimeistä perunanpalaa, myhäilen tyytyväisenä. Joka kerta kaikki vaan katoaa mystisesti. Niin hyvää se siis on, hän kertoi aiemmassa jutussa.

Peggyn Kesän paras perunasalaatti

  • 1 kg (uusia, jos on) perunoita keitettynä

  • 2 hapanta omenaa

  • 2 pientä kevätsipulia tai 1 iso jos löytyy (talvella kelpaa ruohosipuli)

  • 100 g fetaa

  • 8 kevätsipulin vartta

  • nippu persiljaa

  • 35 g kapriksia tai makusi mukaan

Kastike

  • 200 g kermaviiliä

  • 150 g crème fraîchea

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 2 rkl sinappia

  • 1 tl sokeria

Valmistusohjeet

  1. Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.

  2. Kuutioi pieneksi kaikki raaka-aineet, paitsi feta. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

  3. Sekoita lopulta kaikki keskenään.

  4. Anna levätä jääkaapissa vähintään tunti, niin saat parhaimman maun salaattiin.

Resepti: Pieni punainen keittiö

Myös seuraavat vaihtoehdot ovat maukkaita.

Tamminiemen, Siken ja Vappu Pimiän salaatit

Viime kesänä kerroimme Tamminiemen kahvilan perunasalaatista, jossa ihanaa makua öljypohjaiseen salaattiin tuovat paahdetut perunat sekä erityinen kastike.

Sinappinen kastike on myös Vappu Pimiän perunasalaatissa.

Sikke Sumarin perunasalaatissa maistuu myös rapea pekoni.

Isoäidin perunasalaatti on klassinen resepti. Kastikkeessa voi käyttää piimää tai kermaviiliä.

Raikas feta-perunasalaatti saa makua punasipulista ja yrteistä.

Tammen Suuressa Grillikirjassa (Tammi) on myös esimerkiksi seuraavia vaihtoehtoja perunasalaatin maustamiseen:

  • 1 rkl hienoksi silputtua minttua

  • 100 g suolaista juustoa kuutioina tai silputtuna, mustia oliiveja, viipaloitua punasipulia

  • 2 dl silputtua purjosipulia, 2 rkl kapriksia

  • 1 rkl kutakin: hienoksi silputtua ruohosipulia, persiljaa ja tilliä

  • 1/2 dl pilkottua suola- tai etikkakurkkua

  • sinihomejuustoa murustettuna

Jos on kiinnostusta kokeilla erikoisempia ohjeita, testaa vaikka Tex mex -perunasalaatti. Thaimaalaisessa perunasalaatissa potkii mukavasti pieni chili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit