Itkettävän hyvä suolainen piirakka – herkkutäytteen salaisuus on yhdessä aineksessa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Itkettävän hyvä suolainen piirakka – herkku­täytteen salaisuus on yhdessä aineksessa

Oikaise taikinassa, mutta älä sipulien karamellisoinnissa.

Klassisessa sipulipiirakassa on reilusti sipulia ja täyteläinen juustokuorrutus.

22.4. 11:00

Sipulipiirakka on aina ajankohtainen. Ennen uuden sesongin alkua piirakka valmistuu viime kesän sadosta. Voit käyttää piirakkaan tavallisten keltasipuleiden lisäksi puna- ja salottisipuleita. Makua höystämään sopii myös silputtu valkosipuli.

Tärkeintä sipulipiirakan valmistuksessa on sipulien huolellinen kuullotus ja karamellisointi. Kuuma pannu saa sipulien makeuden nousemaan pintaan ja paahtumaan karamellimaiseksi.

Pohjataikinan valmistuksessa voi halutessaan oikaista käyttämällä valmistaikinaa.

Täytteessä varma valinta on puolestaan klassinen muna-kerma-juustoseos, joka sitoo sipulit yhteen ja pyöristää maun täyteläiseksi.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit