Riikan yksinkertainen vakioruoka toimii nopeana kotilounaana – laiskan naisen shahi paneer ei paljoa vaadi - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Riikan yksinkertainen vakioruoka toimii nopeana kotilounaana – laiskan naisen shahi paneer ei paljoa vaadi

Hellahuijari ja uutispäällikkö Riika Kuuskoski hämää ruokavieraitaan syöttämällä heille eineksiä. Tämä ohje mukailee nepalilaisen ravintolan herkkuannosta.

- Koska riisin keittäminen on minusta aika rasittavaa, syön tätä yleensä tumman pastan kanssa­

19.4. 19:45

Uusi vakioruokani on vastaus tähän aikaan.

Korona-aika on tehnyt pahaa muutenkin vähäisille kokkaustaidoilleni. Kun keittiö ei satu olemaan se paikka, jossa voi nostaa itsetuntoaan ja toteuttaa sisäistä sankaritartaan, ei ole mitään syytä viipyä siellä sekuntiakaan pitempään kuin on välttämätöntä.

Kun ei voi kutsua ihmisiä kylään ja saada kymmentä ihmistä pöydän ääreen istumaan kauniiden astioiden, viinin ja lämpimien patojen ääreen, ei ole mitään syytä tsempata. Kunhan huushollin energiantarve saadaan tyydytetyksi jotenkin – mahdollisimman helposti.

Tämä on yksi reitti uuteen innovaatiooni.

- Jos oikein yritän tehdä vaikutusta, voin laittaa joukkoon hieman kasviskermaa.­

Toinen reitti tulee siitä, että ravintolat ovat kiinni. Olen ollut lähinepalilaiseni kanta-asiakas viime vuosituhannelta (juhlavalle ilmaisulle on juuri ja juuri katetta; vuoden 1999 lopulta) ja rakastan shahi paneeria, sitä tomaattikastikkeessa olevaa juustoa riisin kanssa.

Kun ravintoloissa ei ole ollut oikein sopivaa käydä koronan takia ja sittemmin sulun takia suorastaan mahdotonta, oli pakko alkaa yrittää jotain.

Niin syntyi tämä ruoka.

Laiskan naisen shahi paneer

  • purkki valmista chilillä maustettua arrabbiata-tomaattikastiketta (suosikkini on alle kahden euron purkki Lidlistä)

  • paketti leipäjuustoa

  • puoli purkkia kasviskermaa tai desilitra maustamatonta jogurttia, jos oikein haluaa tsempata

  • riisiä, tai jos ei viitsi keittää, niin pastaa

Kaikkein vähimmällä pääsee, jos vain leikkaa leipäjuustoa paloiksi, laittaa ne lautaselle keitetyn pastan päälle, lusikoi kastikepurkista vähän kastiketta päälle ja pistää mikroon minuutiksi, pariksi.

Minusta se välttää oikein hyvin, mutta lapsi huutaa että olen todella nolo, joten jos yritän saada jonkun muunkin syömään ruokaa, laitan paloja kulhoon, kaadan tomaattikastikkeen päälle ja laitan sitten mikroon.

Tarjoiluvaiheessa kaivan jonkin kauniin kauhan hämäykseksi.

Jos oikein yritän tehdä vaikutusta, voin laittaa joukkoon hieman kasviskermaa. Kuopuksen mielestä maustamaton jogurtti sopii parhaiten ja pehmentää makua. Mikä ettei.

Koska riisin keittäminen on minusta aika rasittavaa, syön tätä yleensä tumman pastan kanssa.

Sen kerran kun viime kuukausina on joku sukulainen käynyt kylässä, olen tarjonnut tätä, ja ruoka sai ihan kehuja. Revin vähän basilikaa päälle koristeeksi.

Enimmäkseen tämä on kuitenkin toimiva nopea kotilounas.

Mutta ihana fantasioida ajasta, jolloin saisin taas pöydän täyteen ystäviä ja voisin kokeilla heihin tätä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit