Kuin pieni voileipäkakku! Piknikille sopivat rieskarullat kätkevät sisäänsä herkkutäytteen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kuin pieni voileipäkakku! Piknikille sopivat rieskarullat kätkevät sisäänsä herkkutäytteen

Täytetyt rieskarullat ovat helposti syötäviä herkkuja vaikka kevätpiknikille.

Tikkujen avulla rullat on helppo nauttia siististi.­

18.4. 16:00

Suolaiset, täytetyt rieskarullat valmistuvat nopeasti ja helposti. Herkulliset pikkusuolaiset sopivat erinomaisesti kevään ja kesän juhliin sekä piknikille.

Täytettyihin rulliin sopii parhaiten suorakaiteen muotoinen, ohut, rieskamainen leipä. Se on helppo kääriä ja rullista tulee tasaisia.

Jos suorakaiteen muotoisia rieskoja ei löydy kaupasta, voit käyttää myös vastaavia pyöreitä, ohuita rieskoja.

Näissä rullissa on käytetty täytteenä kinkkua, tuorejuustoa, paprikaa ja kurkkua. Rullien täytettä on helppo muokata moneen eri ruokavalioon sopivaksi.

Valmis rulla on maultaan kuin pieni voileipäkakku.

Täytetyt suolaiset rullat

Annoksia: 15-18 kpl

Ainekset

  • 3 siivua ohutta rieskaa tai vastaavaa leipää

  • 120 g kurkkua

  • 100 g paprikaa

  • 130 g palvikinkkusiivuja

  • 1 ½ rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

  • hienoksi rouhittua mustapippuria

  • suolaa

Valmista täyte pesemällä kasvikset ja raastamalla kurkku hienoksi raasteeksi. Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja pilko paprika pieniksi paloiksi.

Laita kurkkuraaste ja paprikat siivilään. Ripottele päälle hyppysellinen suolaa. Sekoita ja anna nesteen valua noin 10 minuutin ajan.

Voit lopuksi painella kasviksia vielä hieman lusikalla, jotta saat ylimääräisen nesteen niistä mahdollisimman hyvin pois.

Pilko kinkkusiivut pieniksi paloiksi.

Sekoita kulhossa kurkku, paprika, kinkku, valitsemasi yrtti sekä maustamaton tuorejuusto.

Maista ja mausta täyte vielä mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä noin kolmasosa täytettä yhdelle leivälle tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa leipä tiukaksi rullaksi. Tee samoin kaikille leiville.

Kun kaikki kolme leipää on rullattu, voit kääriä ne esimerkiksi tuorekelmuun ja nostaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Nosta rullat pois jääkaapista hieman ennen tarjoilua, ja ota suojat pois rullien ympäriltä.

Paina cocktailtikut jokaiseen rullaan, noin 5-6 kappaletta aina yhteen rullaan.

Leikkaa rullat pienemmiksi paloiksi tikkujen välistä ja nosta valmiit palat tarjoiluastialle.

Voit halutessasi tasata rullien päät ennen paloiksi leikkaamista.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit