Tinskun ihanan pannariohjeen salaisuus on uunitaktiikka – myös pieni voikikka tekee siitä erityisen hyvää: ”Kerrankin onnistuin” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tinskun ihanan pannariohjeen salaisuus on uunitaktiikka – myös pieni voikikka tekee siitä erityisen hyvää: ”Kerrankin onnistuin”

Ruokabloggaaja Tiina Varjuksen reseptillä pannukakku kohoaa kauniisti ja siinä on pientä, mukavaa rapeutta.

Reseptissä rasvaa ei laiteta taikinaan, vaan se kaadetaan suoraan pellille. Pannari kohoaa kauniisti kenties juuri siksi, että taikina ei ole raskas, Tiina Varjus pohtii.­

13.4. 16:20

Pannukakku on ikisuosikki ja hyvä vaihtoehto, jos jälkiruokaherkkua haluaa valmistaa vähän isomman satsin. Aina se ei kuitenkaan täysin onnistu, kuten Sofia kertoi hauskasti vuonna 2019.

– Jos pannukakku nousee liikaa, siinä saattaa olla liikaa kananmunia ja liian vähän jauhoja, tai kananmunat ovat olleet erityisen kookkaita, Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen kertoi mahdolliseksi syyksi Sofian pannukakun tavallista ”muhkeammille palluroille”.

Suosittu ruokabloggaaja Tiina Varjus kertoo Tinskun keittiössä -blogissaan toimivasta pannukakkuohjeesta, joka on saanut somessa kiitosta.

– Kerrankin onnistuin, blogin lukija kiitti Tiinaa.

– Oikein hyvä pannari. Uusi satsi jo uunissa, myös blogissa kommentointiin viime viikolla.

Kylmän uunin taktiikka ja voikikka

Tinskun pannariohjeen salaisuudet ovat kylmän uunin taktiikka sekä tapa käyttää voita. Tiina kertoo, että ohjeella pannukakkuun tulee pientä rapeutta ja ihanaa, pähkinäistä makua.

– Reseptillä pannukakusta saa hyvin kohoavan, Tiina kertoo.

Taikinaa ei turvoteta. Kaikki rasva kaadetaan pellille, ei suoraan taikinaan. Kylmän uunin taktiikka tarkoittaa sitä, että pannukakku laitetaan uuniin samaan aikaan, kun uuni laitetaan lämpiämään. Näin pannarilla on aikaa nousta kauniisti ja kypsyä tasaisesti, Tiina kirjoittaa.

Hän kertoo oppineensa tavan nuoruuden työpaikastaan, takavuosina Porissa sijainneen Hotelli Jazzin kokilta.

Pellille kaadettu voi maustaa ja tekee pannarin pohjasta hieman rapean.

– Toimii kuin unelma, ohjetta kehuttiin myös Instagramissa.

Täydellinen pannukakku kylmän uunin tekniikalla

  • 1 l maitoa

  • 5–6 kpl kananmunia

  • 5 dl vehnäjauhoja tai muunto-ohjeen mukaan gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (jos käytät gluteenitonta jauhoseosta, kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettua lähes ”puuterimaista jauhoa”)

  • 2 rkl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria tai hieman aitoa vaniljaa

  • 1 tl suolaa

  • n. 75–100 g voita sulatettuna

Valmistusohje

  1. Vatkaa kevyesti kaikki muut aineet keskenään paitsi sulatettu voi.

  2. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja kaada voi pellille.

  3. Kaada pannukakkutaikina pellille.

  4. Laita kylmään uuniin ja säädä sitten lämpötilaksi 220 astetta. Paista noin 30–35 minuuttia tai kunnes pannari on saanut kauniin tummahkon, ruskean värin.

  5. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.

Resepti: Tinskunkeittiossa.fi

Ruskistettu voi antaa ihanan maun

Kerroimme aiemmin myös toisesta hyvästä pannukakkuohjeesta. Ruokakirjailija ja toimittaja Satu Koiviston äidin reseptin taika on ruskistetussa voissa. Ohjeessa on yhtäläisyyksiä Tinskun tekniikkaan.

– Äitini vuoli voipaketista nokareita, tipautti ne uunipellille ja työnsi pellin uuniin siksi aikaa, kun uuni lämpisi. Sitten äitini käänteli sulaneen voin tasaisesti ympäri peltiä, kaatoi taikinan pellille ja työnsi pannukakun uuniin paistumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit