4 pastaruokaa, joissa on kunnolla proteiinia – ja tietysti ihana maku - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

4 pastaruokaa, joissa on kunnolla proteiinia – ja tietysti ihana maku

Älä hyvä kuntoilija karsi pastaa lautaseltasi. Proteiinipitoinen pasta-ateria on liikkujalle mitä mainioin virtalähde.

Rapea ripote kruunaa ihanan siskonmakkarapastan.­

12.4. 19:10

Kala on erinomainen, vähärasvainen proteiinin lähde. Esimerkiksi 100 grammassa kuhaa on melkein 20 grammaa proteiinia, mutta alle grammaa rasvaa.

Parsakaali on taas kasviksista proteiinipitoisimmasta päästä.

Suussasulavan linssikastikkeen pohja on valmis kaupan pastakastike. Helppoa kuin mikä.

Rapea ripote kruunaa ihanan siskonmakkarapastan.

Parsakaali-kananmunapasta

  • 2 kananmunaa

  • 100 g (täysjyvä)pennepastaa

  • 200 g parsakaalin nuppuja

  • 150 g vihreitä (pakaste)papuja

  • 1 rkl misotahnaa

  • 1 tl raastettua inkivääriä

  • 1 rkl öljyä

  • ½ dl pastan keitinvettä

Päälle

  • 4 rkl auringonkukan- tai kurpitsan siemeniä

Keitä kananmunat kypsäksi kiehuvassa vedessä. Kuori ja puolita lämpiminä.

Laita pasta suolalla maustettuun kiehuvaan veteen.

Leikkaa parsakaali nupuiksi ja lisää papujen kanssa keitinveteen, kun keittoaikaa on muutama minuutti jäljellä. Valuta, säästä ½ dl keitinvettä.

Sekoita kattilassa keskenään pasta, parsakaali, pavut, öljy, keitinvesi, misotahna ja raastettu inkivääri.

Jaa nopeasti lautasille, ripottele auringonkukansiemeniä ja nosta kananmunan puolikkaat päälle.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 2

Linssipasta

  • 1 ½ dl punaisia (kuivattuja) linssejä

  • 5 dl vettä

Kastike

  • 1 porkkana

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 tomaatti

  • 1 rkl öljyä

  • 1 prk (noin 400 g) valmista (basilikalla maustettua) pastakastiketta

  • ½ dl pastan keitinvettä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tl kuivattua oreganoa

  • 1 tl sokeria

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl chilihiutaleita

  • 2 rkl tuoretta basilikaa

  • 1 rkl parmesaania

Lisäksi

  • 300 g pastaa

  • 4 rkl tuoretta basilikaa

  • 4 rkl parmesaania

Huuhtele linssit. Keitä kiehuvassa vedessä (5 dl) kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.

Kuori ja hienonna porkkana ja valkosipulinkynnet, kuutioi tomaatti.

Kuumenna öljy paistinpannulla tai kasarissa ja paista kasviksia noin neljä minuuttia keskilämmöllä sekoitellen.

Laita sillä aikaa pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Lisää pastakastike, pastan keitinvesi, tomaattipyree ja mausteet. Hienonna basilika ja raasta parmesaani joukkoon.

Anna hautua ilman kantta noin kymmenen minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Valuta pasta ja kääntele kastikkeeseen yhdessä linssien kanssa.

Hienonna annosten päälle basilikaa ja raasta parmesaania pinnalle.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4

Linssikastikkeen pohja on valmis kaupan pastakastike.­

Pähkinäinen siskonmakkarapasta

  • 200 g herkkusieniä

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • ½ dl karkeasti rouhittuja saksanpähkinöitä

  • 1 rkl oliiviöljyä 1 pkt (500 g) siskonmakkaroita

  • 5 dl vettä

  • ½ kanaliemikuutio

Lisäksi

  • 500 g pastaa (tagliatelle)

Viipaloi herkkusienet.

Hienonna sipuli, valkosipuli ja pähkinät.

Kuumenna öljy paistinpannulla.

Purista siskonmakkarat pieninä palloina öljyyn ja ruskista kypsäksi. Siirrä kulhoon ja pidä lämpimänä.

Laita herkkusienet pannulle ja paista 5 minuuttia.

Lisää sipulit ja pähkinät ja jatka pari minuuttia, kunnes sipuli pehmenee.

Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä ilman kantta, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl.

Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta ja kääntele herkkusienikastikkeen ja siskonmakkaroiden kanssa.

Tee pähkinämuru.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4

Pähkinämuru siskonmakkarapastalle

  • 2 rkl voita

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 dl saksanpähkinöitä

  • 1 dl (panko)korppujauhoja

  • 1 sitruunan kuoriraaste

  • ¼ tl suolaa

Sulata voi kasarissa, lisää öljy. Rouhi pähkinät hienoksi.

Pyörittele pähkinärouhetta ja pankojauhoja rasvassa pari minuuttia, kunnes seos saa hieman väriä.

Siirrä levyltä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja mausta suolalla.

Tarjoa siskonmakkarapastan päällä.

Kuha-pinaattispagetti

  • 150 g kokojyväspagettia

  • 1 sipuli

  • 1 rkl öljyä

  • 1 punainen chili

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rs (250 g) miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja

  • 10 kivetöntä (Kalamata) oliivia

  • 1 rkl pikkukapriksia

  • 1 tl punaviinietikkaa

  • ½ tl jauhettua savupaprikaa

  • ½ tl suolaa

  • noin ½ dl pastan keitinvettä

  • 300 g vaaleaa kalaa, esimerkiksi kuhaa tai turskaa

  • 1 ps (60 g) babypinaattia

Päälle

  • ½ ruukku lehtipersiljaa

Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulia ja chiliä muutama minuutti, lisää valkosipulinkynnet ja jatka vielä noin minuutin ajan.

Puolita tomaatit ja oliivit ja lisää joukkoon. Lisää myös kaprikset, etikka, mausteet ja noin ½ desiä pastan keitinvettä.

Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja nosta kastikkeeseen. Laita kansi päälle ja hauduta noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeavaa.

Valuta pasta ja sekoita pinaatinlehdet joukkoon. Sekoita kastike joukkoon ja jaa heti lautasille. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 2

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit