Tarun herkkugranola on helppo tehdä – sopii myös kakkujen pohjaksi - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun herkkugranola on helppo tehdä – sopii myös kakkujen pohjaksi

Granolaa voi käyttää sellaisenaan tai kakkujen pohjana keksimurun tilalla.

Granolaa voi käyttää jogurtin tai rahkan seassa tai käyttää hyydykekakkujen pohjana.­

11.4. 16:00

Granola on rapeaksi paahdettua mysliä, jossa käytetään esimerkiksi erilaisia kuivattuja hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä.

Tämä granola sopii aamiaiselle ja brunssille. Sitä voi sekoittaa rahkan tai maustamattoman jogurtin joukkoon, mutta se sopii käytettäväksi myös hyydykekakkujen pohjana keksimurskan tilalla.

Tässä ohjeessa on yhdistetty kotimaista pakastekuivattua vadelmaa, kuivattuja banaanisiivuja sekä hasselpähkinää ja cashew-pähkinää.

Granolan makeutta voi säädellä lisäämällä tai vähentämällä hunajan määrää. Spelttipopseja löytyy yleensä suurempien markettien valikoimasta.

Rapea vadelma-banaanigranola

  • 2 ½ dl pähkinöitä

  • 2 ½ dl spelttipopseja

  • 2 ½ dl kaurahiutaleita

  • 60 g voita

  • 1-2 rkl hunajaa

  • 2 rkl ruokosokeria

  • 15 g pakastekuivattua vadelmaa

  • 40 g kuivattuja banaanisiivuja

Rouhi pähkinät veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Mittaa kulhoon rouhitut pähkinät, spelttipopsit ja kaurahiutaleet.

Mittaa voi, hunaja ja ruokosokeri paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna seosta sen verran, että voi sulaa.

Kaada seos kattilasta tai pannulta kulhoon spelttipopsien, kaurahiutaleiden ja pähkinöiden joukkoon.

Sekoita ainekset sekaisin. Levitä seos leivinpaperille uunipellin päälle.

Paahda seosta uunissa 130 asteessa noin 30 minuutin ajan, muutaman kerran sekoitellen.

Lisää lämpimän granolan joukkoon pakastekuivatut vadelmat ja kuivatut banaanisiivut.

Voit halutessasi murskata vadelmia ja banaanisiivuja hieman pienemmiksi sattumiksi.

Sekoita granola ja anna sen jäähtyä. Herkuttele vaikka rahkan tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit