Helppo ja edullinen herkku sitruunoista, joka maustaa salaatit ja muut ruoat ihanasti – säilyy jopa vuoden - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Helppo ja edullinen herkku sitruunoista, joka maustaa salaatit ja muut ruoat ihanasti – säilyy jopa vuoden

Fermentoidut sitruunat säilyvät jopa vuoden ja maistuvat erilaisten ruokien höysteenä.

Fermentoidut sitruunat ovat trendiherkku, joiden valmistukseen tarvitset vain sitruunoita, merisuolaa ja lasitölkin.­

11.4. 9:00

Ihanaan trendiherkkuun tarvitaan vain kaksi ainesta, sitruunoita ja merisuolaa. Ideana on latoa lasipurkki aivan täyteen suolattuja sitruunoita ja jättää se huoneenlämpöön käymään noin viikoksi. Tämän jälkeen purkin voi siirtää jääkaappiin.

Noin kolmessa kuukaudessa sitruunat ovat fermentoituneet eli hapattuneet. Ne säilyvät jääkaapissa hyvin, jopa vuoden, elleivät ole kuluneet sitä aiemmin.

Mihin säilöttyjä sitruunoita voi sitten käyttää? Maultaan monivivahteiset hapatetut sitruunat sopivat pieninä paloina salaatteihin, risottoihin, kalan rinnalle ja juustotarjottimelle.

Vaikka valmistus on helppoa, sitruunoiden käymistä kannattaa välillä seurailla. Seikkaperäisestä ohjeesta löydät niksit, joiden avulla fermentoituminen onnistuu varmasti.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit