Mangokeikauskakku onnistuu helposti voitaikinasta – ihanan rapea herkku! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mangokeikauskakku onnistuu helposti voitaikinasta – ihanan rapea herkku!

Tarte Tatin leivotaan tällä kertaa valmistaikinasta ja tuoreista mangoista.

Tuoreet mangot sopivat hyvin erilaisiin kevätherkkuihin. Tällä kertaa mango paloitellaan keikaustortun täytteeksi.

9.4. 11:09

Tarte Tatin eli ranskalainen keikaustorttu valmistetaan perinteisesti omenoista. Reseptin ideana on kypsentää paloitellut tai viipaloidut hedelmät ensin pannulla voi-sokeriseoksessa, minkä jälkeen päälle lisätään taikinakerros ja pannu nostetaan uuniin.

Valmistustavan ansiosta taikinakerros kypsyy rapeaksi ja hedelmät säilyttävät mehevyytensä. Kypsennyksen jälkeen leivonnainen kumotaan vadille ja nautitaan lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Omenoiden sijaan keikaustortun voi valmistaa myös mangoista. Oheisessa ohjeessa leivonnaiseen käytetään valmista voitaikinaa, minkä ansiosta torttu on nopeasti valmis uuniin.

Tärkeintä on valita tarkoitukseen valurautapannu, joka on kahvaa myöten uuninkestävä.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit