Annastiina kokeili Teresa Välimäen erikoiselta kuulostavaa pasta­reseptiä – ”Heittämällä yksi suosikeistani” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Annastiina kokeili Teresa Välimäen erikoiselta kuulostavaa pasta­reseptiä – ”Heittämällä yksi suosikeistani”

Ilta-Sanomien toimittaja Annastiina Lehtonen testasi ruokaohjeen Teresa Välimäen tuoreimmasta keittokirjasta.

Erikoisen kuuloinen sitruuna-oliivi-fenkolipasta kiinnitti huomion. Tältä testiannos näytti.­

8.4. 19:00

Testissä: Teresa Välimäki: Le Keittokirja (Readme)

MIKÄ: Ranskalaiseen maaseutukeittiöön tutustuttava Välimäen uusin teos kokoaa yksiin kansiin ammattikokin ystävättären Suskan majatalon reseptejä. Teos on syntynyt Välimäen mukaan ”rakkaudesta ranskalaisiin raaka-aineisiin ja elämäntapaan”.

MIELLYTTI: Simppeli, kaunis ja helposti lähestyttävä kokonaisuus. Reseptit on jaoteltu aamupaloista lounaan ja aperon kautta aina illallisiin ja jälkiruokiin, unohtamatta periranskalaista ”juustohetkeä”.

Ranskalainen keittiö voi herättää mielikuvia hienoista ja vaativistakin annoksista ja makukokonaisuuksista, mutta haluaisin uskoa, että kirjan ohjeiden kanssa tavallinenkin arkikokki pystyy jos ei loihtimaan niin ainakin tapailemaan ruokamaailman yhden perinteikkäimmän kusiinin tunnelmaa kotioloissa.

 Fenkolin maku yhdistettynä sitruunan ja etikkaisten oliivien raikkauteen tekivät annoksesta heittämällä yhden pastasuosikeistani.

MIETITYTTI: Mielikuva lounaisranskalaisesta elämäntavasta on miltei liian rento ja romanttinen tuntuakseen todelta, mutta tämä ei ole oikeastaan mikään moite. Teoksessa ei anneta kovinkaan paljoa sijaa alueen kulttuurin tai ruokafilosofian taustoihin tutustuttamiseen, ja monista genrensä tuotoksista poiketen se on lopulta hieman suppea. Kaunis kuvamateriaali ja tunnelma sen sijaan korostuvat.

MINÄ KOKEILIN: Kuulun siihen ihmisryhmään, jolle ranskalaisen keittiön tuntemus on peräisin lähinnä Master Chef Australiasta tai muutaman eri kokin työstä, mutta jolla ei sen kokkaamisesta ole liioin kokemusta. Halusin siis pääruokaa.

Erikoisen kuuloinen sitruuna-oliivi-fenkolipasta kiinnitti huomioni, ja hyvä niin – fenkolin ominainen maku yhdistettynä sitruunan ja etikkaisten oliivien raikkauteen tekivät annoksesta heittämällä yhden pastasuosikeistani.

Sitruuna-oliivi-fenkolipasta

 • 400 g pastaa

 • 1 iso tai 2 pientä fenkolia

 • 1 dl oliiviöljyä

 • 0,5 sitruunan mehu

 • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori

 • 2 dl kivettömiä vihreitä oliiveja

 • ripaus sokeria

 • suolaa ja mustapippuria

 • 1 pallo mozzarellaa revittynä

Valmistusohje

 1. Keitä pasta ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.

 2. Poista fenkolista uloimmat lehdet ja suikaloi se.

 3. Kuumenna öljyä pannulla, lisää fenkoli ja ruskista kevyesti.

 4. Lisää sen jälkeen sitruunan mehu ja kuori sekä oliivit, sokeri, suola ja reilusti mustapippuria

 5. Sekoita, kuumenna ja kääntele joukkoon valutettu kypsä pasta.

 6. Jaa annokset lautasille ja viimeistele revityllä mozzarellalla ja mustapippurilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit