Tarun maukkaat, pienet flatbread-pizzat vievät kielen mennessään – juustotahnan ohje kannattaa ottaa talteen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun maukkaat, pienet flatbread-pizzat vievät kielen mennessään – juustotahnan ohje kannattaa ottaa talteen

Näiden pikkupizzojen tekeminen on hauskaa.

Nämä pizzat paistetaan pannulla. Täytteenä voi käyttää esimerkiksi tankoparsaa.­

4.4. 16:00

Kevään parsakausi on alkanut, joten herkullista tankoparsaa voi käyttää monissa erilaisissa resepteissä.

Tankoparsa on helppokäyttöinen ja herkullinen vihannes. Se tuo myös maun lisäksi kaunista ja raikasta ulkonäköä ruokiin sekä suolaisiin leivonnaisiin.

Tässä reseptissä tankoparsaa käytetään keväisiin flatbread pizzoihin eli pieniin leipäpizzoihin, jotka kasataan pannulla paistettujen leipien päälle. Nämä leivät voit valmistaa jo hyvissä ajoin valmiiksi ja täyttää juuri ennen paistoa.

Jokainen syöjä voi myös halutessaan kasata oman pizzaansa ennen ruokailua.

Näihin pizzoihin sopii täydellisesti kahdesta juustosta ja valkosipulista tehty kermainen juustotahna. Juustotahna maistuu herkulliselta lämpimien pizzojen päällä.

Keväiset flatbread pizzat

(6 kpl)

Leipätaikina:

  • 2 dl maitoa tai vettä

  • 2 tl kuivahiivaa

  • 3 rkl ruokaöljyä

  • ½ tl suolaa

  • ¾ dl maustamatonta jogurttia

  • noin 6 dl vehnäjauhoja

Yrttiöljy:

  • 1 dl ruokaöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1-2 tl hienonnettua persiljaa

  • ripaus suolaa

Juustotahna:

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 dl mozzarella-juustoraastetta

  • 1 dl kermaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • (suolaa)

Täyte:

  • 250 g vihreää tankoparsaa

  • 150 g kirsikkatomaatteja

  • 1 punasipuli

  • (mustapippuria, ruokaöljyä paistamiseen)

Lämmitä neste noin + 42 asteiseksi ja kaada se taikinakulhoon. Lisää nesteen joukkoon kuivahiiva.

Sekoita ja anna seistä muutamien minuuttien ajan.

Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista ruokaöljyä, suola sekä maustamaton jogurtti huoneenlämpöisenä. Lusikoi nesteen joukkoon vähitellen vehnäjauhoja, koko ajan taikinaa sekoittaen.

Lisää vehnäjauhoja sen verran, että saat alustettua taikinaan hyvän sitkon joko käsin tai yleiskoneella, jolloin taikina irtoaa kulhon reunoista. Käytä loput vehnäjauhot taikinan työstämiseen myöhemmin.

Nosta taikina hetkeksi pois kulhosta ja öljyä sillä aikaa kulho sekä taikinan pinta ruokalusikallisella ruokaöljyä.

Nosta taikina takaisin voideltuun kulhoon ja laita kulho lämpimään paikkaan leivinliinalla peiteltynä 30-45 minuutin ajaksi.

Kun taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, kaada se vehnäjauhoilla jauhotetulle leivonta-alustalle.

Työstä taikinaa hetki alustalla ja jaa taikina kuuteen yhtä suureen palaan. Kauli palat ohuiksi levyiksi.

Valmista yrttiöljy mittaamalla ruokaöljy astiaan. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se öljyn joukkoon yhdessä pieneksi pilkotun persiljan kanssa. Lisää ripaus suolaa.

Kuumenna paistinpannu tai parilapannu liedellä. Öljyä pannua hieman tavallisella ruokaöljyllä. Nosta ensimmäinen ohueksi kaulittu leipätaikina pannulle. Paista hetki, jotta pinta saa hieman väriä. Käännä leipä ja paista vielä toinen puoli.

Öljyä leivän pinnat yrttiöljyllä ja nosta pois pannulta. Paista muut leivät samaan tapaan.

Valmista juustotahna mittaamalla tuorejuusto, juustoraaste, kerma ja valkosipulinkynsi leikkuuterälliseen kulhoon.

Pyöräytä ainekset koneella tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Huuhtele tankoparsat juoksevalla vedellä ja käännä niistä puisevat alaosat pois. Pilko loput tankoparsoista pieniksi paloiksi. Pidä nuput kuitenkin kokonaisina, mutta leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan.

Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.

Levitä leipien päälle juustotahnaa. Lisää juustotahnan päälle tankoparsaa, tomaatteja sekä punasipulia. Rouhi vielä halutessasi hieman mustapippuria täytteiden päälle.

Paista pizzoja mahdollisimman kuumassa uunissa (225-250 asteessa) noin 8 minuutin ajan, tai kunnes pizzat ovat saaneet kivasti väriä pintaan.

Leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivontavinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit