4 ruokaa, jotka ovat täynnä makua: Thaisalaatti ja ihanat currypähkinät, maapähkinävokki sekä maukas riisipilahvi - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

4 ruokaa, jotka ovat täynnä makua: Thaisalaatti ja ihanat currypähkinät, maapähkinävokki sekä maukas riisipilahvi

Kerrankin terveysruokaa, joka myös maistuu mahtavalta.

Katkarapupilahvi viimeistellään persiljalla ja fetalla. Päälle lusikoidaan jugurttia.­

27.3. 16:00

Pähkinät ja siemenet ovat kuitupommien aatelia.

Vartissa valmistuva herkkuvokki saa makua maapähkinöistä ja seesaminsiemenistä. Vaatimattomat auringonkukansiemenet ovat taas pieni terveyspommi ja kaiken lisäksi huokeaa herkkua.

Thaisalaatti ja currypähkinät

  • 5 dl (400 g) cashewpähkinöitä

  • 1 ½ rkl kookosöljyä

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 rkl vihreää thaicurrytahnaa

  • 4 tl sokeria

  • 1 tl currya

  • ½ tl jeeraa

  • ½ tl kuivattua inkivääriä

  • ½ tl kurkumaa

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl jauhettua kardemummaa

Thaisalaatti

  • 75 g lehtikaalia

  • 2 tl seesamiöljyä

  • ½ limetin mehu

  • 300 g porkkanoita

  • 2 avokadoa

  • 1 ruukku korianteria

Kastike

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl maapähkinävoita

  • 2 rkl hunajaa

  • 1 ½ limetin mehu

  • 1 rkl soijakastiketta

Levitä cashewpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 175 asteessa 5 minuuttia.

Sulata sillä aikaa kookosöljy ja sekoita joukkoon hunaja, currytahna, sokeri ja mausteet. Kääntele seos pähkinöihin ja paahda vielä 10–15 minuuttia.

Poista lehtikaalista kovat ruodit ja suikaloi se. Hiero suikaleisiin ronskisti öljyä ja limetin mehua. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja viipaloi avokadot. Hienonna korianteri. Sekoita salaattiainekset keskenään ja jaa kahdelle lautaselle.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kastikeainekset. Pirskota kastiketta salaateille ja ripottele pinnalle cashewpähkinöitä (osan voi säästää naposteltavaksi).

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 2

Katkarapupilahvi ja pistaasipähkinöitä

  • 2 porkkanaa

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 2 kevätsipulinvartta

  • 1 iso ruukku lehtipersiljaa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 100 g rusinoita

  • 75 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

  • 4 dl jasmiiniriisiä

  • 1 tl kurkumaa

  • noin 8 dl kasvislientä

  • 1 ps (180 g) katkarapuja

  • 1 sitruunan mehu ja kuori

Päälle

  • 100 g fetajuustoa

  • 4 rkl turkkilaista jogurttia

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja persilja, laita puolet persiljasta sivuun.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa rusinat ja pähkinät karkeasti.

Lisää kasvisten joukkoon riisi ja kurkuma ja sekoita kunnolla. Lisää rusinat ja pyöräytä vielä kerran.

Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, sekoita välillä. Jos pilahvi uhkaa kuivua, lisää kasvislientä.

Sekoita katkaravut pilahvin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu pilahviin. Sekoita joukkoon puolet lehtipersiljasta ja kaikki pistaasipähkinät.

Jaa pilahvi lautasille ja ripottele loppu persilja päälle. Murenna fetaa ja lusikoi jogurttia pinnalle.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4

Vartissa valmistuva herkkuvokki saa makua maapähkinöistä ja seesaminsiemenistä.­

Naudanliha-maapähkinävokki

  • 300 g naudan minuuttisuikaleita

  • 250 g (pakaste)sokeriherneitä

  • 200 g täysjyvänuudeleita

  • 50 g kuorittuja maapähkinöitä

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 tl raastettua inkivääriä

  • 3 rkl osterikastiketta

  • ½ rkl soijakastiketta

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl perunajauhoja

Paistamiseen

  • 1 ½ rkl seesamiöljyä

Rouhi pähkinät ja paahda seesaminsiementen kanssa kuivalla, kuumalla pannulla. Varo, etteivät ne pala!

Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Keitä täysjyvänuudelit kypsiksi. Valuta ja jaa kahdelle lautaselle.

Kuumenna öljy pannulla ja paista naudan minuuttisuikaleita 2–3 minuuttia. Lisää sokeriherneet ja paista vielä muutama minuutti.

Kaada kastike joukkoon ja paista kovalla lämmöllä niin kauan, että kastike on ihanan kiiltävää ja tahmaista.

Kaada kastike nuudeleiden päälle. Ripottele maapähkinät ja seesaminsiemenet päälle ja tarjoa heti.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 2

Vaatimattomat auringonkukansiemenet ovat pieni terveyspommi ja kaiken lisäksi huokeaa herkkua.­

Manteli-auringon-kukansiemenpalat

  • 5 dl kaurahiutaleita

  • 2 dl mantelilastuja

  • ¾ dl auringonkukansiemeniä

  • ¾ dl kookoshiutaleita

  • 200 g kuivattuja, pehmeitä taateleita

  • 1 ½ dl maapähkinävoita

  • 2 ½ rkl kookosöljyä

  • ¾ dl hunajaa

Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle.

Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla.

Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Valmistusaika: 25 minuuttia + pakastus 35 minuuttia

Kappaleita: 12 kpl

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit