4 ihanaa arkiruokaa pienillä nikseillä: Todella maukas överimuusi ja astetta parempi broileripasta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

4 ihanaa arkiruokaa pienillä nikseillä: Todella maukas överimuusi ja astetta parempi broileripasta

Tuiki tutut peruna, broileri ja omenat taipuvat helpoiksi herkuiksi muutamilla nikseillä ja ovat kaikkea muuta kuin tylsiä.

Tästä ei muusi parane! Kuuman perunan ja juuston liittoa on vaikea päihittää.­

20.3. 16:00

Astetta parempi arkiruoka maistuu koko perheelle.

Överimuusi

  • 6–8 dl täysmaitoa

  • 1 ps (600 g) pakasteperunamuusiaineksia

  • 1 ps (150 g) cheddarjuustoraastetta

  • 1 ps (150 g) goudajuustoraastetta

  • 25 g voita

Lisäksi

  • 1 pkt pekonia

  • ½ ruukkua ruohosipulia

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Vuoraa uunipelti foliolla ja levitä pekoniviipaleet folion päälle. Paista uunissa 6–10 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna 6 desiä maitoa pinnoitetussa kattilassa. Lisää perunasoseaines, kiehauta samalla sekoittaen.

Anna muusin hautua kannen alla muutama minuutti.

Vatkaa juustoraasteet muusin joukkoon. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.

Sekoita lopuksi joukkoon voi. Lisää maitoa tarvittaessa. Muusi saa olla paksuhkoa ja venyvää, mutta ei kovaa.

Leikkaa pekoni pieneksi muruksi. Hienonna ruohosipuli.

Siirrä muusi tarjoilukulhoon, ripottele pinnalle pekoni ja ruohosipuli. Tarjoa heti.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Kokojyväsinappi ja rakuuna tekevät tästä broileripastasta astetta herkumman.­

Parempi broileripasta

  • 1 rs (500 g) broilerin rintafileitä

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 rs (200 g) ruskeita herkkusieniä

  • ½ ps (à 200 g) pakastesipulikuutioita

  • 2 dl kuohukermaa

  • 2 rkl Dijon-kokojyväsinappia

  • 2 tl kuivattua rakuunaa

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 400 g linguinepastaa

  • ½ ruukkua basilikaa

  • ¼ ruukkua oreganoa

Laita pastavesi kiehumaan.

Kuutioi rintafileet ja ruskista ne öljyssä (2 rkl) kauniin ruskeiksi. Siirrä broilerit sivuun odottamaan.

Viipaloi herkkusienet.

Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kuullota siinä sipulikuutiot. Lisää sitten herkkusieniviipaleet ja paista, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää pannulle kerma, sinappi ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi ja laita broilerit takaisin pannulle. Anna kastikkeen hiljalleen hautua, kunnes broileri on kypsää.

Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen kanssa. Hienonna yrtit ja ripottele ne pastan päälle.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4

Uuniomenapaistoksen juju on omenoiden alle piilotettu vaniljakastike.­

Suussasulavat uunisipulit

  • 4 keskikokoista punasipulia

  • 1 tl sormisuolaa

  • ½ tl mustapippuria myllystä

  • 25 g voita

  • 6 oksaa tuoretta timjamia

  • 100 g fetajuustoa

Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

Kuori punasipulit ja leikkaa ne leveyssuunnassa puoliksi. Nosta puolikkaat uunivuokaan.

Mausta sipulit suolalla ja pippurilla.

Lisää nokare voita kunkin sipulin pinnalle ja laita timjamin oksat sipuleiden väliin.

Paista sipuleita uunissa ensin 35 minuuttia.

Murenna päälle feta ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia. Tarjoa uunisipulit liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai alkupalana salaatin kanssa.

Valmistusaika: 15 minuuttia, kypsennys 40–45 minuuttia

Annoksia: 4

Uuniomenapaistos

  • 4 isoa omenaa (esim. Jonagold)

  • 1 prk (500 g) valmista paksua vaniljakastiketta

  • ½ dl sokeria

  • 1 rkl kanelia

  • 1 tl kardemummaa

Pinnalle

  • 5 dl omenagranolaa

  • ¾ dl juoksevaa kasvirasvaa tai sulatettua voita

Voitele pienet uunin kestävät vuoat tai kupit. Voit myös tehdä paistoksen yhteen isompaan vuokaan (halkaisija 22 cm). Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

Poista omenista kota ja kuutioi omenat kulhoon. Mausta sokerilla, kanelilla ja kardemummalla.

Annostele vaniljakastiketta vuokien pohjalle ja nosta päälle omenakuutiot. Voi olla, ettet tarvitse kaikkea kastiketta riippuen vuokien koosta.

Sekoita granolan joukkoon rasva ja ripottele granola annosten pinnalle keoksi.

Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna paistosten jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Valmistusaika: 15 minuuttia, kypsennys 25 minuuttia

Annoksia: 4

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit