Nyt on maukkaat ja mehevät lihapullat! Ohje, joka tuo mukavaa vaihtelua perustaikinaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Nyt on maukkaat ja mehevät lihapullat! Ohje, joka tuo mukavaa vaihtelua perustaikinaan

Kokeile kotona trendikkäitä korealaisia herkkuja. Niissä maistuvat chili, valkosipuli, inkivääri ja soija. Riisi ei unohdu pöydästä koskaan.

Lihapullat ovat maultaan mietoja ja sopivat ilman dippiä niillekin, jotka kaihtavat tulisuutta.­

7.3. 16:00

Korealaiset lihapullat ja gochujang-dippi

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 tl raastettua inkivääriä

  • 1 kevätsipulin varsi

  • 400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17% )

  • 1 dl pankokorppujauhoja

  • 2 kananmunaa

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 tl kuivattua inkivääriä

  • ½ tl suolaa

Gochujang-dippi

  • 2 rkl gochujang-tahnaa

  • 2 rkl hunajaa

  • 2 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl vaaleaa misotahnaa

  • 1 rkl ruokosokeria

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuori ja raasta inkivääri.

  3. Hienonna kevätsipuli.

  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  5. Pyöritä massasta pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 10–15 minuuttia.

  6. Sekoita kaikki gochujang-dipin ainekset keskenään ja tarjoa lihapullien kanssa.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Vegaaninen kimchi

  • 600 g kiinankaalia

  • 1 rkl suolaa

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 tl raastettua inkivääriä

  • 1 rkl ananasmehua

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl srirachaa

  • 1 rkl sokeria

  • 3 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 ps (125 g) retiisejä

  • 4 kevätsipulia

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali, sekoita joukkoon suola ja anna maustua tunnin ajan. Huuhtele kaali kylmän veden alla, kuivaa huolella.

  2. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja inkivääri kulhoon. Lisää ananasmehu, soijakastike, sriracha, sokeri ja etikka.

  3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita tahna kaalin joukkoon.

  4. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli, lisää maustetun kaalin joukkoon.

  5. Tarjoa heti tai lusikoi lasipurkkiin ja anna fermentoitua vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

  6. Siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Kimchi säilyy noin 3 viikkoa.

Valmistusaika: 15 minuuttia + maustuminen ja fermentoituminen

Annoksia: 6

Korealaiset simpukat eli jogaetang

  • 450 g pakastesimpukoita

  • 5 dl vettä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 kevätsipulin vartta

  • 1 vihreä chili

  • 2 tl (vaaleaa) misoa

  • 2 tl gochujang-tahnaa

  • Päälle

  • 1 rasia ituja

  • kimchiä

  • kevätsipulia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna kevätsipuli. Suikaloi chili.

  2. Kiehauta vesi ja lisää liemeen tahnat, valkosipuli, kevätsipuli ja chili.

  3. Lisää simpukat jäisinä ja keitä 3–5 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Heitä pois kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

  5. Nauti heti itujen, kimchin ja kevätsipulin kanssa.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 2

Pakastesimpukoista alle vartissa valmistuva jogaetang on todellista pikaruokaa.­

Seesamipinaatti

  • 2 ps (160 g) babypinaattia

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi

  • ½ tl (paahdettuja) seesaminsiemeniä

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • ½ rkl soijakastiketta

  • ½ tl riisiviinietikkaa

  • ½ tl sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

  2. Murskaa paahdetut seesaminsiemenet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Kiehauta vesi kattilassa, varaa viereen kulho jääkylmää vettä.

  4. Kaada pinaatin lehdet nopeasti kiehuvaan veteen, nouki ne saman tien pois esimerkiksi pihdeillä ja siirrä kylmään veteen.

  5. Kuivaa lehdet ja kaada kastikekulhoon. Sekoita.

Valmistusaika: 5 minuuttia

Annoksia: 4

Vegebibimbap

  • 1 litra keitettyä riisiä

  • 2 dl porkkanaraastetta

  • 200 g siitakesieniä

  • 2 tl seesamiöljyä

  • noin ½ tl suolaa

  • 4 kevätsipulin vartta

  • 4 annosta vegebulgogia (ks. viereinen ohje)

  • 4 rkl seesamipinaattia (ks. viereinen ohje)

  • 4 rkl vegaanista kimchiä (ks. viereinen ohje)

  • (4 paistettua kananmunaa)

Lisäksi

  • gochujang-tahnaa tai gochujang-dippiä (ks. lihapullaohje)

Valmistusohjeet

  1. Asettele riisi kulhoihin.

  2. Kuori ja raasta porkkanat tai suikaloi ohueksi. Viipaloi siitakesienet ja paista öljyssä pannulla, mausta suolalla.

  3. Hienonna kevätsipulin varret.

  4. Kokoa vegebulgogi, kasvikset, seesamipinaatti, kevätsipuli ja kimchi ympärille.

  5. Lisää paistetut kananmunat, jos bibimbapin ei tarvitse olla vegaaninen.

  6. Koristele seesaminsiemenillä. Tarjoa gochujangin kanssa.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4

Vegebulgogi

  • 2 tl raastettua inkivääriä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl miriniä

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 1 rkl ananasmurskaa tai puolikas päärynä

  • 4 tl sokeria

  • 2 tl seesamiöljyä

Lisäksi

  • 1 pkt (250 g) maustamattomia härkäpapusuikaleita

  • Paistamiseen öljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

  2. Marinoi härkäpapusuikaleita 15 minuuttia.

  3. Paista suikaleita marinadin kanssa öljyssä noin 2 minuuttia tai kunnes suikaleet ovat rapeita.

  4. Tarjoa vegebulgogi bibimbapissa.

Valmistusaika: 10 minuuttia + marinoituminen 15 minuuttia

Annoksia: 4

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit