Piiras kuin aurinko! Helpossa herkussa maistuu lime - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Piiras kuin aurinko! Helpossa herkussa maistuu lime

Tämä makea passionhedelmä-limepiiras tuo auringon kahvipöytään.

7.3. 16:00

Herkullinen passionhedelmästä ja limestä valmistettu piirakka sopii täydellisesti alkavan kevään aurinkoisiin päiviin.

Piirakan täytteessä on limen makua, tuoretta passionhedelmää on kiilteessä.

Piirakka valmistuu helposti, kun pohjana käytetään keksimurskaa. Herkullisessa täytteessä on vain muutama raaka-aine: tuorejuustoa, kermaa, limemehua sekä sokeria.

Passionhedelmästä valmistettu kiille sopii ihanasti täytteen makuun ja antaa piirakalle myös kauniin ulkonäön.

Voit valmistaa piirakan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Maku vain paranee, kun piirakka on jääkaapissa yön yli.

Kiille kannattaa tehdä kuitenkin vasta tarjoilupäivänä, jolloin se on kauneimmillaan.

Passionhedelmä-limepiirakka

Pohjan ainekset

  • 175 g digestive-keksejä

  • 3 rkl voita

  • 1 rkl ruokaöljyä

Täyte

  • 2 dl vispikermaa

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • ¾ dl tomusokeria

  • ½ dl limemehua

Kiille

  • 4 rkl vettä

  • 1 ½ rkl sokeria

  • 1 liivatelehti

  • 2 passionhedelmää

  • (elintarvikeväriä)

Murskaa pohjan keksit monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa tai laittamalla keksit pakastepussiin ja kaulimalla ne hienoksi muruksi.

Sulata voi. Sekoita ruokaöljy voin joukkoon. Yhdistä keksimurska sekä rasvaseos. Sekoita tasaiseksi.

Kaada keksimurska pieneen piirakkavuokaan (noin 20 cm).

Painele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään.

Lisää vatkauksen loppuvaiheessa limemehu ohuena nauhana joukkoon hyvin vatkaten.

Nostele lopuksi täytteen joukkoon vielä kermavaahto.

Levitä täyte piirakkapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Nosta piirakkavuoka takaisin jääkaappiin.

Valmista kiille mittaamalla vesi ja sokeri pieneen kattilaan.

Laita liivatelehti likoamaaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi.

Kuumenna kattilaan laitettu vesi ja sokeri kiehuvaksi. Ota liivatelehti pois kylmästä vedestä ja lisää se kuuman nesteen joukkoon. Sekoita hyvin.

Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha kuorien sisältä kiilteeseen.

Voit halutessasi lisätä joukkoon vielä pienen tipan keltaista elintarvikeväriä.

Jäähdytä kiillettä hetken aikaa, aina välillä sekoitellen.

Lusikoi hieman jäähtynyt kiille piirakan päälle. Nosta piirakka jääkaappiin.

Tarjoile piirakka, kun kiille on hyytynyt.

Leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit