Tinskun helpon mozzarellakanan ohje nousi suosituksi TikTokissa ja on todistetusti arjen pelastaja – ei pilkkomista, nopeasti valmis: ”Niin hyvää!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tinskun helpon mozzarellakanan ohje nousi suosituksi TikTokissa ja on todistetusti arjen pelastaja – ei pilkkomista, nopeasti valmis: ”Niin hyvää!”

Jos olet kyllästynyt kokkaamaan samoja arkiruokia, tämä ohje kannattaa ottaa kokeiluun.

2.3. 19:00

Jos etsit helppoa ja herkullista sekä bonuksena nopeasti valmistuvaa arkiruokaa, tämä ohje kannattaa ottaa kokeiluun. Kyseessä on TikTokissa yli 96 000 katselukertaa saanut pesto-mozzarellakanan resepti, jonka on laatinut Tinskun keittiössä-ruokablogia kirjoittava Tiina Varjus.

Tämä resepti on ruokablogin yksi kestosuosikeista.

– Se oli ensimmäisiä ohjeitani, ja sitä haetaan edelleen päivittäin, Tiina kertoo.

Idea ohjeeseen tuli alun perin työkaverilta. Tiina kiittää blogissaan Erikiä, jonka ideasta Tiina valmisti oman versionsa.

– Luulenpa Erik, että sinua vielä melkoisen moni kiireinen kotikokkaaja mielessään kiittää. Resepti on täysi kymppi!

Etätyöläinen ehtii tehdä ruokiksellakin

Helpoksi ohjetta voi perustellusti kuvailla, sillä ruoka ei vaadi pilkkomista, ellei mozzarellan siivuttamista lasketa. Aktiivista puuhaamista on vain noin kymmenisen minuuttia ja uuni hoitaa loput. Aineksia on muutama: ohuita broilerifileitä, suolaa, pippuria, kirsikkatomaatteja, pestoa ja mozzarellaa. Lisäksi keitetään pastaa.

– Tämän etätyöläinenkin ehtii valmistaa ruokiksella. Se on valmista alle puolessa tunnissa ja niin hyvää, Tiina kirjoittaa ohjeesta.

Ensin kananfileet ruskistetaan nopeasti pannulla. Niitä ei tarvitse kypsentää kokonaan, sillä ruoka menee uuniin. Kirsikkatomaatit voi myös käyttää nopeasti pannulla. Fileet sivellään pestolla, niiden päälle lisätään siivutettu mozzarella ja tomaatit. Ruokaa paistetaan 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Samalla voi keittää pastan.

Ruokavideo löytyy TikTokin lisäksi YouTubesta.

Tiina Varjus kertoo, että ruoka on toiminut erityisen hyvin perheessä, jossa lämmintä ruokaa tarvitaan usein ja paljon.

– Välillä tuntuu, että ruokaa saisi olla koko ajan tekemässä, Tiina kertoo huvittuneena.

Tämä ruoka on ollut todistetusti arjen pelastaja.

– Oi nam, ohjetta kehuttiin TikTokissa.

Ohjeen voi muokata kasvisversioksi käyttämällä kanan sijaan tofua. Tofuun paistetaan rapea pinta ennen uunivuokaan laittamista.

Pesto-mozzarellakana

 • 500–600g broilerinfileitä (tai tofua)

 • 2 mozzarellajuustoa

 • purkki punaista tai vihreää pestoa

 • rasia kirsikkatomaatteja

 • mustapippuria

 • suolaa tarvittaessa

 • voita tai öljyä fileiden ruskistamiseen

Valmistusohjeet

 1. Ruskista fileet nopeasti pannulla molemmin puolin. Fileet kypsyvät vielä uunissa, joten niitä ei tässä vaiheessa kannata paistaa vielä kypsiksi.

 2. Lado ruskistetut fileet uunivuokaan.

 3. Rouhi päälle vähän pippuria ja laita jokaiselle fileelle pestoa ja siivu-pari mozzarellaa. Pestossa on suolaa, joten suolan lisäämisessä pitää olla hyvin varovainen.

 4. Pyöräytä kirsikkatomaatit myös nopeasti pannulla, jotta saavat vähän väriä ja lisää ne fileiden päälle tai reunoilla sikinsokin vuokaan antamaan väriä ja näköä.

 5. Paista uunissa 200-asteessa noin 10–15 minuuttia.

 6. Tarjoile mieleisesi lisukkeen tai vaikka ihan vihersalaatin kanssa.

Resepti: Tinskun keittiössä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit