Näin teet herkullisen kinkkupiirakan – yksi aines taikinassa tekee pohjasta ihanan mehukkaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin teet herkullisen kinkkupiirakan – yksi aines taikinassa tekee pohjasta ihanan mehukkaan

Suolaiset piirakat maistuvat kahvipöydässä aina. Tässä ohjeessa mehevyyttä pohjataikinaan tuo porkkanaraaste.

28.2. 16:00

Helppo kinkkupiirakka porkkanapohjalla on vaivaton valmistaa. Se onnistuu myös esimerkiksi yhdessä lasten kanssa.

Pohjataikinan ainekset vain sekoitetaan yhteen. Tässä piirakassa kinkut on ripoteltu pohjan päälle, mutta voit sekoittaa kinkun myös pohjataikinan joukkoon.

Tämä resepti on helposti muokattavissa esimerkiksi kasvisversioksi. Kinkun sijaan pohjaan voi lisätä erilaisia vihanneksia oman maun mukaan.

Juustoraaste antaa pohjalle herkullista makua. Porkkana tuo siihen mehukkuutta.

Helppo kinkkupiirakka

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 ½ tl leivinjauhetta

  • 1/3 tl hienoksi rouhittua mustapippuria

  • ½ tl suolaa

  • 1 keskikokoinen porkkana

  • 80 g juustoraastetta

  • 2 dl maitoa

  • 2 kananmunaa

  • ½ dl ruokaöljyä

  • 100 g palvikinkkusiivuja

  • 2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

  • ruokaöljyä piirakkavuoan voiteluun

Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.

Sekoita porkkana- ja juustoraaste kuivien aineiden joukkoon.

Lisää maito, kananmunat ja öljy.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Pilko kinkkusiivut pieneksi.

Lisää halutessasi osa kinkkusiivuista ja persiljasta pohjataikinan joukkoon.

Levitä taikina öljyllä voideltuun (noin 26 cm) vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele loput kinkkusiivut sekä persilja pohjan päälle.

Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä.

Tarjoile heti lämpimänä tai jäähdytettynä.

Voit tarjoilla tämän piirakan esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

Leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit